Αυτή είναι η πιο γρήγορη BMW στον κόσμο! [video]

Αυτή είναι η πιο γρήγορη BMW στον κόσμο! [video]

Έχει τον κινητήρα S38 της BMW Μ5 Ε34, αλλά και… κάμποσες διαφορές από το κλασικό σπορ σεντάν.

Οι BMW είναι τα αγαπημένα αυτοκίνητα των βελτιωτών. Όμως καμία BMW, όσες βελτιώσεις κι αν έχει υποστεί, δεν είναι τόσο γρήγορη στην επιτάχυνση όσο αυτή η «Μ5».

Βάζουμε το «Μ5» σε εισαγωγικά διότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν έχει πολλά κοινά με το κλασικό σπορ σεντάν του 1989-1995 πέρα από τον 6κύλινδρο σε σειρά, 24βάλβιδο, 6πετάλουδο κινητήρα S38. Όμως κι αυτός δεν είναι ο νορμάλ 3.8 των 340 PS, αφού έχει ένα τούρμπο μεγάλο σαν τη Ν. Αφρική – απ’ όπου και προέρχεται το αυτοκίνητο. Η ιπποδύναμη; Δεν ανακοινώνεται τίποτε περισσότερο από το ότι είναι «τετραψήφια».

Τώρα, σχετικά με τα… περιφερειακά του κινητήρα, θα πούμε πως προέρχονται από ένα αγωνιστικό ντράγκστερ της κατηγορίας Pro Mod. Μιλάμε για σωληνωτό πλαίσιο, πλαστικό αφαιρούμενο αμάξωμα, ειδικές αναρτήσεις, στενά μετατρόχια, ειδικά λάστιχα Hoosier, wheelie bars και πάει λέγοντας…

Η συγκεκριμένη BMW φορτώθηκε στο πλοίο και μεταφέρθηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ όπου πήρε μέρος στην εκδήλωση “Import vs Domestic - World Cup Finals 2018”. Κι εκεί έγραψε κάποιους εκπληκτικούς χρόνους στο 400άρι.

Για να είμαστε πιο ακριβείς, έκανε το 1/4 του μιλίου (402 m) από στάση σε 6,51” με ταχύτητα εξόδου 348 km/h. Βρείτε μου λοιπόν μια πιο γρήγορη BMW και θα σας την κάνω δώρο!

Πριν ψάξετε πάντως, δείτε το παρακάτω video και ακούστε τον δημιουργό και οδηγό του αυτοκινήτου να μιλάει γι’ αυτό.

[Πηγή: 1320video / YouTube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube