Αποκάλυψη: Περιορισμένης παραγωγής Aston Martin V12 Vantage με 600 άλογα

Αποκάλυψη: Περιορισμένης παραγωγής Aston Martin V12 Vantage με 600 άλογα

H Aston έβαλε στο παιχνίδι το τμήμα Q commission για να δημιουργήσει επτά κουπέ και επτά κάμπριο μοντέλα της προηγούμενης γενιάς Vantage.

Η Aston Martin δημιουργεί μια σειρά από 14 κομμάτια της V12 Vantage V600 που είναι εμπνευσμένα από την ορίτζιναλ V600 Le Mans του 1999, η οποία ήταν την εποχή εκείνη το πιο ισχυρό αυτοκίνητο στον κόσμο.

Κατασκευασμένα σε επτά κουπέ και επτά κονβέρτιμπλ από το Q commission department της Aston, τα αυτοκίνητα βασίζονται στην προηγμένη γενιά VH με βάση τη Vantage και χρησιμοποιούν μια έκδοση 600 ίππων του ατμοσφαιρικού 5,9λιτρου V12 του Gaydon. Το πρώτο αυτοκίνητο παραγγέλθηκε από έναν πελάτη, ο οποίος στη συνέχεια συμφώνησε να αφήσει την Aston να δημιουργήσει μια μικρή σειρά αυτού του κάστομ μοντέλου.

Aston Martin Vantage V12 V600

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aston, Marek Reichman, δήλωσε: «Γι’ αυτό δημιουργήσαμε το τμήμα Q από την Aston Martin-Commission. Οι πελάτες μας μπορούν να δημιουργήσουν πραγματικά ορίτζιναλ σπορ αυτοκίνητα σε προσωπική συνεργασία  με μένα και με την ομάδα σχεδιασμού της Aston Martin».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Aston Martin V12 Vantage S Manual

Το νέο αμάξωμα της Vantage V600 έχει κατασκευαστεί από ανθρακονήματα και διαθέτει νέες πλευρικές επιφάνειες, αεραγωγούς και φούσκα στο καπό -όλα εμπνευσμένα από την αυθεντική V600. Υπάρχει επίσης μια σκούρα μάσκα, μιμούμενη το αντίστοιχο χαρακτηριστικό από το μοντέλο του 1999, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος συνεχίζεται η σχεδιάση και ο εξοπλισμός της καμπίνας με ελαφρά καθίσματα και ανθρακονημάτινη κεντρική κονσόλα.

Aston Martin Vantage V12 V600

Κάθε αυτοκίνητο από τη σειρά του 2018 φοράει χειροκίνητο 7άρι σασμάν για να γίνει, σύμφωνα με την Aston, «η απόλυτο αναλογική Vantage». Το Gaydon δεν έχουν δώσει ακόμα στοιχεία για τις επιδόσεις του αυτοκινήτου, αλλά η καταργηθείσα έκδοση του V12 στην τελευταία Vantage αρκούσε για αν γράψει 3,9” στο σπριντ των 0-100 km/h και να της δώσει τελική ταχύτητα 330 km/h. 

Εκπρόσωπος της Aston είπε στους συναδέλφους μας στο Autocar ότι η τιμή ποικίλει ανάλογα με την εξατομίκευση που παραγγέλνει κάθε πελάτης, έτσι αυτή διαμορφώνεται κατά περίπτωση. Σαφώς όμως θα είναι πολύ παραπάνω από τις 138 χιλιάδες στερλίνες που στοίχιζε η παλιά Vantage. 


Ειδικότερα, η Vantage V600 2018 παρουσιάζεται σχεδόν με τις ίδιες επιδόσεις σε σχέση με τον πνευματικό πρόγονο της. Το τελευταίο φορούσε διτούμπινο μοτέρ V8 με 612 άλογα που αρκούσαν για 3,9” στα 0-60 mph και για τελική πάνω από τα 320 km/h. Βασισμένο στη Virage, το αυτοκίνητο του 1999 κατασκευάστηκε για να γιορτάσει τα 40 χρόνια από την πρώτη θέση γενικής που πέτυχε η Aston στο 1959 στο Le Mans.

Παρόλο που η βασιλεία της ως το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο κράτησε λίγο, καθώς την εκπαραθύρωσε η McLaren F1 των 627 PS, ακόμα και πίσω στο 1999, η V600 Le Mans ήταν το πιο ισχυρό αυτοκίνητο στην παραγωγή –η τελευταία F1 φτιάχτηκε το 1998. Μια περιορισμένη σειρά από 40 κομμάτια της V600 κατασκευάστηκαν πριν από το τέλος του 20ού αιώνα

[Πηγή Aston Martin]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube