node/38793

Ακούστε την Lamborghini Huracán Evo της Novitec [video]

Το μικρό υπεραυτοκίνητο της Sant'Agata δείχνει τα δόντια του με τη βοήθεια της Novitec.

Η Novitec ανακοίνωσε ένα νέο βελτιωτικό πακέτο για την Huracán Evo, το οποίο περιλαμβάνει διακριτικές αισθητικές επεμβάσεις στο αεροδυναμικό πακέτο, νέα σχέδια τροχών, χαμηλωμένη ανάρτηση και νέα εξάτμιση με ακόμα πιο εκρηκτικό ήχο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε την Lamborghini Huracán Evo

Ξεκινάμε από τους σφυρήλατους τροχούς Novitec NL4 κατασκευασμένους από τη Vossen, με διάμετρο 20" εμπρός και 21" πίσω, καθώς είναι το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς όταν κοιτάζει το βελτιωμένο υπεραυτοκίνητο. Εναλλακτικά η εταιρεία προσφέρει και το σχέδιο NL1, ενώ όλοι οι τροχοί φορούν μεικτά ελαστικά Pirelli P-Zero (245/30 ZR 20 εμπρός και 325/25 ZR 21 πίσω).

Οι προσθήκες στο αεροδυναμικό πακέτο είναι κατασκευασμένες από ανθρακονήματα και έχουν περάσει από δοκιμές στην αεροδυναμική σήραγγα. Αυτές περιλαμβάνουν λεπίδες και πτερύγια στον εμπρός προφυλακτήρα, καπό με ενσωματωμένες εισαγωγές αέρα, νέα μαρσπιέ, καλύμματα για τους καθρέφτες, σταθερή αεροτομή στην ουρά και κάλυμμα με γρίλιες για τον χώρο του κινητήρα. Επιπλέον, η εταιρεία προσφέρει επιλογές επενδύσεων από δέρμα και Alcantara στο εσωτερικό, σε διάφορους χρωματισμούς.

Novitec

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, δεν έχουμε επεμβάσεις στον ατμοσφαιρικό V10 5,2 λίτρων που συνεχίζει να αποδίδει 640 PS και 600 Nm σε συνεργασία με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη.

Αυτό που αλλάζει, είναι ο ακόμα πιο απολαυστικός ήχος χάρη στη νέα εξάτμιση Novitec Race, η οποία είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι ή Inconel, με επενδύσεις από ανθρακονήματα στις διπλές απολήξεις. 

Επιπλέον, τα σπορ ελατήρια της Novitec μειώνουν την απόσταση από το έδαφος κατά 35 mm και έχουν ρυθμιστεί κατάλληλα για το συγκεκριμένο συνδυασμό τροχών και ελαστικών.

node/39110

Πωλείται Lamborghini Huracán με 302.500 km στο οδόμετρο

Πάνω από 1.900 άνθρωποι έχουν περάσει από το τιμόνι της συγκεκριμένης Huracán.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Πωλείται Lamborghini Huracán με 302.500 km στο οδόμετρο

Το αυτοκίνητο που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι η Lamborghini Huracán με τα περισσότερα χιλιόμετρα στον κόσμο, καθώς από το 2015 μέχρι σήμερα έχει διανύσει πάνω από 302.500 km!

Το υπεραυτοκίνητο ανήκει στην εταιρεία Royalty Exotic Cars στο Las Vegas η οποία το νοίκιαζε, με πάνω από 1.900 οδηγούς να έχουν περάσει από το τιμόνι του μέσα σε 5 χρόνια. Παρά τα 300+ χιλιάδες χιλιόμετρα που έχει διανύσει και την καταπόνηση που έχει δεχθεί από τους αμέτρητους ενοικιαστές, η Huracán δεν παρουσίασε πολλά προβλήματα  - σε αντίθεση με άλλα υπεραυτοκίνητα από τον στόλο της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, εκτός από τις προγραμματισμένες αλλαγές λαδιών, το μοντέλο φορά νέα ανάρτηση της JRZ, νέο κιβώτιο ταχυτήτων που αντικαταστάθηκε πριν από 13.000 km, ενώ έχει υποστεί μικρές επιδιορθώσεις στο αμάξωμα λόγω ζημιάς που προκλήθηκε κατά το παρκάρισμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε τη Lamborghini Huracán Evo

Να θυμίσουμε πως το μοντέλο φορά ατμοσφαιρικό V10 5,2 λίτρων με απόδοση 610 PS που μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Η τιμή της πιο πολυταξιδεμένης Lamborghini Huracán στον κόσμο είναι $130.000 και μένει να δούμε αν θα ανταποκριθεί κάποιος αγοραστής δεδομένου του επιβαρυμένου ιστορικού της.

[Πηγή: CarandDriver.com]

node/39089

Nissan Navara-R: Με κινητήρα από GT-R και απόδοση 1.000 PS!

Η ομάδα της SB Motorsport θα φτιάξει το ταχύτερο Nissan Navara όλων των εποχών, τοποθετώντας κινητήρα από GT-R.

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Nissan Navara-R: Με κινητήρα από GT-R και απόδοση 1.000 PS!

Η SB Motorsport από το Essex της M.Βρετανίας, ανακοίνωσε ένα πραγματικά ευφάνταστο project - την τοποθέτηση ενός βελτιωμένου κινητήρα από Nissan GT-R σε ένα διπλοκάμπινο Navara!

Όσο περίεργο και να ακούγεται, η ομάδα έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία για να πετύχει τον στόχο της και απόδειξη είναι το Nissan GT-R drift car που κατασκεύασε το 2017. Επίσης, οι μηχανικοί της έχουν τον ελεύθερο χρόνο που απαιτείται για ένα τέτοιο project, καθώς λόγω του lockdown όλες οι αγωνιστικές διοργανώσεις έχουν αναβληθεί.

Κάτω από το καπό του ιαπωνικού pick-up θα τοποθετηθεί ένας βελτιωμένος twin-turbo κινητήρας VR38 με απόδοση που θα ξεπερνά τους 1.000 PS. Για να έχει νόημα αυτή η τεράστια αύξηση της ισχύος, η ανάρτηση του Navara θα αντικατασταθεί από αυτήν του GT-R, με την υποστήριξη της ST Suspensions -παρακλάδι της KW.

Όπως βλέπουμε από τα renderings, το Navara-R θα ξεχωρίζει από τη μειωμένη απόσταση από το έδαφος, τους τροχούς αγωνιστικού τύπου, τις αεροδυναμικές προεκτάσεις στους προφυλακτήρες και τα μαρσπιέ, την αεροτομή στη άκρη της καρότσας και την πλευρική απόληξη της εξάτμισης. Επιπλέον, η μάσκα φαίνεται να προέρχεται από το συγγενικό Nissan Terra που είναι η κλειστή έκδοση του Navara.

Παρά τις εκτενέστατες επεμβάσεις, το Navara-R θα παραμείνει νόμιμο για χρήση στο δρόμο, ενώ θα διατηρήσει το εσωτερικό της έκδοσης παραγωγής. Η όλη διαδικασία της μετατροπής του Navara σε Navara-R θα καλυφθεί σε μια σειρά από βίντεο στο κανάλι του οδηγού αγώνων Baggsy ξεκινώντας από τις 10 Ιουνίου και καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

[Πηγή: SB Motorsport]