Ακούστε τη Betty να ουρλιάζει [video]

Ακούστε τη Betty να ουρλιάζει [video]

Η Betty είναι ένα Subaru Impreza με τεράστιο τούρμπο που στροφάρει ως τις 11.500 rpm

Η Subaru αν και έχει μικρό μερίδιο στην αγορά έχει πολύ πιστούς και φανατικούς λάτρεις. Που εκτιμούν την σκληροπυρηνική πίστη της μάρκας στις μηχανολογικές της αξίες.

Πολύ περισσότερο από την πομπώδη, χοντροκομμένη δύναμη ενός υπερκυβισμένου V, οι φίλοι της Subaru εκτιμούν έναν επίπεδο boxer που στροφάρει ως το άπειρο και σε συνδυασμό με υπερτροφοδότηση, βγάζει άπειρη δύναμη. Και τρέλα. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο 4κύλινδρος EJ207 που έχει βελτιώσει η αυστραλέζικη GotitRext.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Subaru Impreza WRX STI Final Edition

Με αλλαγμένα σωθικά και μια τουρμπίνα Garrett GTW 3884 αποδίδει 610 άλογα τροχό. Το θέμα είναι ότι όλη αυτή η ισχύς δεν έρχεται με υπερβολικό «φούσκωμα» αλλά με στροφάρισμα. Τον βλέπουμε στο δυναμόμετρο να σπάει το φράγμα των 10.500 rpm και να φτάνει μια ανάσα από τις 11.000. Η εικόνα από την δοκιμή στην πίστα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή, με το μοτέρ να λυσσάει ψηλά, να σφυρίζει δαιμονισμένα και να ξεφυσά με ορμή στο άφημα του γκαζιού. Το εντυπωσιακό είναι ότι και η μετάδοση αντέχει όλο αυτό το ζόρι. Το κιβώτιο στη συγκεκριμένη εφαρμογή είναι 5άρι χειροκίνητο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ετοιμάζεται η νέα γενια του Subaru Forester

Ενώ στο video βλέπουμε πολλά φτιαγμένα Subaru, αγωνιστικά Time Attack με εντυπωσιακά body kits, μεγάλες φτερούγες, φαρδιά φτερά, που κάνουν ακόμη και τα τέρατα του Group B να μοιάζουν… παρθένες, το συγκεκριμένο κόκκινο Impreza δείχνει πολύ ταπεινό. Και ο ιδιοκτήτης του το έχει βαφτίσει Betty. Η (όχι απαραίτητα επιμελώς) ατημέλητη εμφάνιση της Betty με άβαφους προφυλακτήρες και εμφάνιση παντελώς αθώα, δεν σε υποψιάζει για το τι μπορεί να κρύβει. Αυτό θα κάνει ακόμη μεγαλύτερη την καζούρα.

Πηγή Carscoops
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube