Ακόμα περισσότερη δύναμη για το Ford Fiesta ST από τη Mountune

Ακόμα περισσότερη δύναμη για το Ford Fiesta ST από τη Mountune

Ο τρικύλινδρος 1.5 EcoΒoost ανεβαίνει στους 235 PS!

Περίπου ένα χρόνο μετά από το βελτιωτικό πακέτο m225 για το Ford Fiesta ST, η Mountune ανακοίνωσε το νέο πακέτο m235, το οποίο αυξάνει ακόμα περισσότερο την ισχύ του καυτού σουπερμίνι.

Πιο συγκεκριμένα, χάρη στο νέο κιτ, ο υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος κινητήρας 1,5 λίτρων Ecoboost αποδίδει 235 PS και 350 Nm ροπής. Αυτό σημαίνει πως κερδίζει +35 PS και +60 Nm σε σύγκριση με το το εργοστασιακό μοντέλο, ή +10 PS και +10 Νm σε σύγκριση με το περσινό κιτ. Η εταιρεία δεν ανακοινώνει τις επιδόσεις του βελτιωμένου Fiesta, όμως αν κρίνουμε από την προηγούμενη βελτίωση, η επιτάχυνση 0-100km/h θα ολοκληρώνεται σίγουρα σε κάτω από 6" (από τα 6,5" της βασικής έκδοσης).

Σύμφωνα με τη Mountune, αυτό που μεταμορφώνει την οδηγική εμπειρία είναι η αύξηση της ισχύος σε όλο το φάσμα των στροφών και το διαφορετικό διάγραμμα ροπής, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η απόδοση του launch control και ο ήχος της εξάτμισης στις λειτουργίες sport και track.

Ford Fiesta ST Mountune

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Test drive: Ford Fiesta ST [video]

Η εφαρμογή mtune smartflash επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να εγκαταστήσουν ασύρματα τις αναβαθμίσεις στο ECU του αυτοκινήτου, χρησιμοποιώντας μόνο το smartphone και τη συνδεσιμότητα bluetooth. Μετά την εγκατάσταση, ο οδηγός μπορεί ανα πάσα στιγμή να επιστρέφει σε εργοστασιακές ρυθμίσεις όταν δε χρειάζεται την παραπάνω δύναμη.

Εκτός από το νέο λογισμικό, οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν και το mountune induction kit για την εισαγωγή που παρέχει περισσότερο αέρα και επιτρέπει αυτή την αύξηση ισχύος.

Το κόστος του m235 είναι £575 (€687) όταν έχουμε να κάνουμε με αναβάθμιση εργοστασιακού Fiesta ST, ενώ για όσους έχουν ήδη το προηγούμενο κιτ m225 υπάρχει το πιο οικονομικό m235 lite που περιλαμβάνει μόνο αναβάθμιση λογισμικού. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Mountune.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube