Αεροδυναμικά πακέτα για το Civic Type R από τη Mugen

Αεροδυναμικά πακέτα για το Civic Type R από τη Mugen

Eκκεντρικές αισθητικές επεμβάσεις στο ιαπωνικό hot hatch κάνουν πρεμιέρα στην έκθεση του Tokyo.

Ο βελτιωτικός οίκος Mugen παρουσίασε στην έκθεση του Tokyo δύο αεροδυναμικά πακέτα για το Honda Civic Type R τα οποία ανακοίνωσε πως θα διατεθούν στην αγορά της Ιαπωνίας.

Το Honda Civic Type R Mugen RC20GT είναι η έκδοση προ-παραγωγής του περυσινού πρωτοτύπου με το ίδιο όνομα και απευθύνεται σε όσους θα ήθελαν κάτι πιο ακραίο από το ήδη επιθετικό εργοστασιακό μοντέλο, το οποίο μάλιστα έχει δεχθεί έντονη κριτική για το σχεδιασμό του από μεγάλη μερίδα του κοινού. 

Honda Civic Type R Mugen RC20gt

Οι πιο αμφιλεγόμενες επεμβάσεις αφορούν το εμπρός μέρος με εντελώς νέο προφυλακτήρα που φιλοξενεί μια οκτάγωνη γρίλια, εισαγωγές αέρα και πτερύγια που παραπέμπουν σε αγωνιστικό. Νέο είναι και το καπό με τις πολυάριθμες εσοχές για την ψύξη του κινητήρα όπως και οι πολυάκτινες ζάντες, οι καθρέφτες και τα πομπώδη πλευρικά μαρσπιέ που αλλάζουν την όψη του προφίλ.

Στο πίσω μέρος συναντάμε μια νέα πτέρυγα, διαφορετικά φανάρια και ένα γωνιώδη προφυλακτήρα που περιλαμβάνει μεγαλύτερο διαχύτη και κεντρικά τοποθετημένη απόληξη της εξάτμισης. Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, το μοντέλο θα διαθέτει περισσότερη ισχύ και βελτιωμένο σύστημα ψύξης, όμως η Mugen δεν αναφέρθηκε λεπτομερώς σε βελτιώσεις

Το δεύτερο Mugen Civic Type R Prototype (κάτω), είναι εμφανώς πιο «συμβατικό» σε σύγκριση με το RC20GT, όμως παραμένει επιθετικό και ακραίο για τα γούστα των περισσότερων. Το πρωτότυπο που θα περάσει σύντομα στην παραγωγή, διαθέτει ένα μεγάλο εμπρός σπλίτερ βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος, καλύμματα για τους (ούτως ή άλλως ψεύτικους) αεραγωγούς, εισαγωγή αέρα στο καπό, νέα μαρσπιέ, νέους καθρέφτες και νέο πίσω προφυλακτήρα με μια μάλλον κακόγουστη προσθήκη που παραπέμπει σε διαχύτη. Παράλληλα, και αυτό το μοντέλο φορά τις πολυάκτινες ζάντες, τα πίσω φώτα και την αεροτομή του RC20GT.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube