Αδηφάγο τούρμπο σε δυναμόμετρο! [video]

Αδηφάγο τούρμπο σε δυναμόμετρο! [video]

Ρουφάει αντικείμενα από μακριά, σαν ηλεκτρική σκούπα επαγγελματικών προδιαγραφών, αλλά με ολέθριες επιπτώσεις…

Το να βάλεις ένα καρά-πουσαρισμένο αυτοκίνητο στο δυναμόμετρο είναι σαν να βάζεις μια άγρια τίγρη σε κλουβί. Πρέπει να παίρνεις τα μέτρα σου, αλλιώς μπορεί να γίνει μεγάλη ζημιά.

Αυτό ακριβώς συνέβη στο video που θα δείτε παρακάτω. Δεν ξέρουμε πού έγινε αυτή η άτυχη δυναμομέτρηση ούτε τι αυτοκίνητο ήταν αυτό. Προφανές όμως είναι ότι πρόκειται για τέρας, αν κρίνουμε από το μέγεθος του τούρμπο που προεξέχει στο εμπρός μέρος.

Κι ένα τέτοιο θηριώδες τούρμπο, για να μπουκώσει το μοτέρ με αέρα, πρέπει από κάπου να τον ρουφήξει. Από το χώρο του δυναμομέτρου φυσικά. Και θα τον ρουφήξει με άγριο τρόπο, οπότε πρέπει να έχουν παρθεί μέτρα ασφαλείας.

Κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει στην περίπτωσή μας. Δεν είχαν απομακρυνθεί διάφορα μικροπράγματα από την εισαγωγή του συμπιεστή, με αποτέλεσμα ένα ξεσκονόπανο, που βρισκόταν πάνω στον εκτυπωτή, κάπου δυο μέτρα μακριά, να κάνει ξαφνικά φτερά και να ρουφηχτεί μέσα στο τούρμπο καθώς ο δοκιμαστής εξακολουθούσε να γκαζώνει.   

Τα αποτελέσματα δεν τα βλέπουμε μεν, αλλά μπορούμε να τα φανταστούμε. Πάμε για καινούργιο τούρμπο, και βλέπουμε. Και στο μέλλον, βέβαια, βάζουμε και κανά φιλτράκι...

[Πηγή: Got Boost? μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube