AC Schnitzer: Μίνι βελτίωση για το ΜΙΝΙ

AC Schnitzer: Μίνι βελτίωση για το ΜΙΝΙ

O Γερμανός βελτιωτής AC Schnitzer ετοίμασε τα καινούργια του MINI για το Essen Motor Show, μια από τις μεγαλύτερες συνάξεις βελτιωτών στον κόσμο.

Το Essen Motor Show 2015 αποτελεί ό,τι το SEMA Show για τους Αμερικανούς και έτσι η AC Schnitzer θα είναι παρούσα στο ευρωπαϊκό show με μια ομάδα ελαφρά αναβαθμισμένων MINI.

Στον κοσμητικό/αεροδυναμικό τομέα, η αναβάθμιση ουσιαστικά περιορίζεται σε ένα σπλίτερ για εμπρός που τοποθετείται κάτω από το στοκ σπόιλερ. Κατά τα λοιπά, βάφτηκε η πίσω ποδιά και τοποθετήθηκαν μεγάλες ζάντες των 20”, ειδικά εξελιγμένες και σχεδιασμένες για το αυτοκίνητο.

Η «φροντίδα» του μοτέρ είναι επίσης φειδωλή και εκ του ασφαλούς, με το βελτιωτή να έχει κατά νου τη στιβαρότητα και την αξιοπιστία, παρά το στράγγιγμα του κινητήρα για μεγάλη ισχύ. Έτσι επιδείχτηκε περισσή σπουδή στη μεγιστοποίηση της ροπής, καθώς η AC Schnitzer λέει «η ροπή είναι αυτό που αισθάνεσαι να σε κολλά στο κάθισμα όταν πατάς το γκάζι στο πάτωμα». Παράλληλα με τον αναπρογραμματισμό της ECU, η AC Schnitzer πείραξε και την εξάτμιση με νέο σιλανσιέ, sound pipe και racing pipe, και φινίρισμα στις μπούκες.

Εν προκειμένω λοιπόν, το MINI Cooper S ανέβασε την τιμή της μέγιστης ροπής του από τα 28,5 στα 35,7 kgm και την ισχύ του από τους 192 στους 236 PS. Οι αντίστοιχες τιμές στο John Cooper Works είναι από 32,6 στα 39,8 kgm και από τους 231 στους 265 PS.

Παρά τη μικρή αναβάθμιση της ισχύος, η AC Schnitzer υιοθέτησε ένα πιο σπορ set-up για την ανάρτηση, με νέο δικής της προέλευσης κιτ ελατηρίων που χαμηλώνουν το MIΝΙ μέχρι τρεις πόντους, για ενίσχυση της ακρίβειας και του κρατήματος.

[Πηγή AC Schnitzer]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube