ΑΒΤ Audi RS Q3 με 410 PS

ΑΒΤ Audi RS Q3 με 410 PS

H ABT Sportsline παρουσίασε το τελευταίο πρότζεκτ της για Audi, περιλαβαίνοντας τη φορά αυτή το RS Q3.

Η ABT Sportsline επέλεξε το ελαφρά ανανεωμένο Audi RS Q3 που έχει ως βάση το πλεονεκτικό για βελτίωση 2,5λιτρο 5κύλινδρο μοτέρ τούρμπο.

Οι μηχανικοί της λοιπόν προχώρησαν κάνοντας τα μαγικά τους και βγάζοντας σχεδόν 20% παραπάνω δύναμη απ’ ό,τι αποδίδει το στοκ μοτέρ. Οπότε από τα 340 άλογα, ο κινητήρας ανέβηκε στους 410 PS και στα 54 kgm. Μια ήπια θα λέγαμε αναβάθμιση, προφανώς «στάδιο 1», καθώς το ίδιο μοτέρ το είδαμε από την ABT Sportsline στο Essen Motor Show 2015, πριν από λίγες ημέρες, στα 450 άλογα, πάνω σε ένα Audi RS3 που φορά τον ίδιο κινητήρα, αλλά με εκκίνηση στοκ ισχύος τα 367 άλογα.

Ο Γερμανός βελτιωτής δεν έκανε λόγο για επιδόσεις. Αλλά αν υπολογίσουμε κάτι λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο ταχύτερα από τα 4,8” που κάνει για το σπριντ 0-100 km/h το στοκ RS Q3, δεν θα απέχει από την πραγματικότητα. Ο Αbt δεν αφαίρεσε τον ηλεκτρονικό περιοριστή ταχύτητας, οπότε και το βελτιωμένο κομμάτι θα τερματίζει την τελική του στα 250 km/h.    

Ολοκληρώνοντας τη φροντίδα του 5κύλινδρου, η ABT Sportsline μπορεί επί παραγγελία να αντικαταστήσει τη στοκ εξάτμιση με άλλη πιο σπορ που καταλήγει σε τέσσερις μπούκες.

Όσον αφορά τη βελτίωση του πατήματος, υπάρχει διαθέσιμο έξτρα σετ με custom αποστάτες για τους τροχούς και κιτ ανάρτησης που ρυθμίζεται σε ύψος. Το αυτοκίνητο πατά σε νέες ζάντες των 21” που μπορούν να φορέσουν λάστιχα της Dunlop ή της Continental. Πάντως για όποιον ενδιαφέρεται να παίξει λίγο παραπάνω στον τομέα των τροχών, υπάρχει μια ποικιλία σχεδίων σε ζάντες, με διάσταση που εκτείνεται από τις 19 έως τις 21 ίντσες.

Το κοσμητικό κομμάτι των παραπάνω συμπληρώνεται με διαφορετικούς πλευρικούς καθρέφτες, ένα νέο πίσω σπόιλερ και πλυερικές λωρίδες κόκκινες ή μαύρες ή συνδυασμός τους.

Στην καμπίνα δεν υπάρχουν αλλαγές, αλλά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραγγείλουν φώτα εισόδου, ταπέτα δαπέδου και custom πατάκι για το πορτμπαγκάζ.

[Πηγή ABT Sportsline]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube