700 PS για την BMW X6 M

700 PS για την BMW X6 M

Η Manhart είναι έτοιμη να απογειώσει την ισχύ της ήδη πανίσχυρης BMW X6 M.

Σαν να μην έφτανε που η στοκ BMW X6 M έβγαζε ήδη ένα σκασμό άλογα, η Manhart βάλθηκε να βελτιώσει το διτούρμπινο 4,4λιτρο μοτέρ V8 που κρύβει κάτω από καπό.

Έτσι, ο κινητήρας έφτασε τους 700 ίππους, ενώ η ροπή ανέβηκε στα 96,8 kgm. Η βελτίωση της Manhart δεν είναι ανάξια λόγου, καθώς πρόκειται για επιπλέον 125 άλογα και πάνω από 20 χιλιογραμμόμετρα σε σχέση με το στοκ μοτέρ. Αύξηση που προέκυψε από το remapping της ηλεκτρονικής διαχείρισης του μοτέρ, την τοποθέτηση εξάτμισης aftermarket και νέες downpipes και βελτιωμένο πίσω σιλανσιέ.

Η Manhart δεν αναφέρει στοιχεία σχετικά με το πόσο γρήγορη έγινε η BMW X6 M αφότου έβαλε το χεράκι της, αλλά θα είναι σαφώς και αισθητά πιο γρήγορη από τα 4,2” που χρειάζεται το στάνταρ αυτοκίνητο για να πιάσει από στάση τα πρώτα 100 km/h.

Παραδόξως, η ανάρτηση παρέμεινε η στοκ και η μόνη αλλαγή πέρα από το μηχανολογικό κομμάτι είναι η προσθήκη νέων τροχών, με ένα σετ 22άρες ζάντες Concave One, σε μαύρο ή ασημί φινίρισμα. Κατά τα λοιπά οι επεμβάσεις περιορίζονται στον αισθητικό τομέα με κίτρινες διακοσμήσεις στην καμπίνα (πόρτες, τιμόνι, ταμπλό και κεντρική κονσόλα) και στο κάλυμμα του μοτέρ.

Το ίδιο κιτ με όλα τα καλά του είναι διαθέσιμο και για την BMW X5 M, βελτίωση που λανσαρίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

[Πηγή Manhart] 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube