340 PS για τη νέα Shelby GT EcoBoost

340 PS για τη νέα Shelby GT EcoBoost

H Shelby American αναλαμβάνει να κάνει τη 2,3λιτρη Mustang σας πιο δυνατή και ξεχωριστή έναντι βέβαια αδρού τιμήματος.

H νέα και «οικονομική» Ford Mustang EcoBoost ήταν ηλίου φαεινότερο ότι θα τραβούσε το ενδιαφέρον των μαγαζιών aftermarket όπως τις μέλισσες το μέλι. Το χορό άνοιξε η Shelby American που αποφάσισε να προχωρήσει στη βελτίωση της μικρής 4κύλινδρης Mustang.

H Shelby GT της νέας Ford Mustang 2.3 EcoBoost λοιπόν, απέκτησε μεγαλύτερη ισχύ, πιο σπορ κράτημα, καλύτερα φρένα, αλλά αναβαθμίστηκε και κοσμητικά. Η βελτίωση, που αφορά τόσο το μοντέλο με το χειροκίνητο όσο και το αυτόματο σασμάν, αναμένεται να είναι διαθέσιμη τον προσεχή μήνα και αμέσως ύστερα από το Goodwood Revival (11-13 Σεπτεμβρίου), όπου παρίσταται η Shelby μιας και καταφτάνει επισήμως και στην Ευρώπη.

Η βελτίωση των επιδόσεων της Mustang EcoBoost περιλαμβάνουν αναβαθμισμένη οδική συμπεριφορά, tuning του μοτέρ και βελτιωμένη εξάτμιση BORLA Performance από τη Shelby. Το αποτέλεσμα είναι η αύξηση της ισχύος στα 340 άλογα, 23 πάνω από το στοκ μοτέρ, και όπως διατείνεται ο βελτιωτής «σημαντικά καλύτερο κράτημα». Γι’ αυτό το τελευταίο, η Shelby προτείνει  ζάντες Venice WELD Racing σε διάσταση 9,5Jx20 σε τρεις επιλογές: : Polished, Machined Black και Black. Οι ζάντες ντύνονται με λάστιχα Michelin Pilot Sport 275/35 ZR20.



Στον κοσμητικό τομέα, η Shelby GT EcoBoost υιοθετεί ανθρακονημάτινα στοιχεία που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εμπρός σπλίτερ, καπό, πίσω σπόιλερ, σχαράκια και πλευρκά προστατευτικά χαμηλά στις πόρτες. Επίσης διατίθεται κιτ με ρίγες και σήματα που τοποθετούνται στην πίσω κολόνα, στο κάθετο τμήμα του πίσω καπό, ψευδοτάπα βενζίνης επίσης στο πίσω καπό και φουλ επιφάνεια για τα πίσω φανάρια.

Περνώντας στην καμπίνα, η Shelby προσέθεσε πλακίδιο στο ταμπλό με serial number, κεντήματα στα προσκέφαλα, καινούργια πατάκια και «πατήματα» μαρσπιέ. Η λίστα των έξτρα είναι μεγάλη και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ανθρακονημάτινο φτεράκι στο πίσω μέρος της οροφής, ανθρακονημάτινους πλευρικούς καθρέφτες, αναβάθμιση επενδύσεων από την Katzkin, roll cage, μπάκετ της Sparco με ζώνες πέντε σημείων και 6πίστονες εμπρός και 4πίστονες δαγκάνες της Willwood.

Με την τιμή της μετατροπής σε Shelby GT EcoBoost να στοιχίζει στις ΗΠΑ $23.995 (από €44.000 στην Ελλάδα) δεν θα λέγαμε ότι πρόκειται για ένα οικονομικό tuning από τη στιγμή που χρειάζεται να έχεις ήδη δώσει για τη βασική Mustang EcoBoost $25.395 (από €44.000 στην Ελλάδα). Ακόμα κι αν στην Ελλάδα η βελτίωση στοιχίζει όσο στις ΗΠΑ, δηλ. €21.200, η τιμή μιας ελληνικής Shelby GT EcoBoost θα έφτανε τις €65.220, τη στιγμή που μια 5λιτρη Mustang GT με 420 άλογα ξεκινά από τις €50.000 κι έχεις ένα μεγαλοπρεπές ηχητικά V8.

[Πηγή Shelby American]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube