301 km/h για την Alfa 4C της Pogea Racing [video]

301 km/h για την Alfa 4C της Pogea Racing [video]

Η Pogea Racing προτείνει μια βελτιωμένη Alfa Romeo 4C που βάζει φωτιά στην άσφαλτο.

Η Pogea Racing, σπεσιαλίστας βελτιωτής του γκρουπ FIAT επικεντρώθηκε αυτή τη φορά στη βελτίωση των επιδόσεων της Alfa Romeo 4C [video], μέσω σημαντικής αύξησης της ισχύος της.

Σε συνέχεια του τερατώδους Abarth 500 με τα 331 άλογα, η φροντίδα της πέρασε αυτή τι φορά στο ιταλικό κουπέ, κάτι που ακούγεται σαφώς πιο συντηρητικό και λιγότερο ασυνήθιστο. Σε πρώτη δόση, η 4C φόρεσε ένα αεροδυναμικό body kit που περιλαμβάνει εμπρός προφυλακτήρα, διαχύτη πίσω που ενσωματώνει την καινούργια εξάτμιση και πτέρυγα που παράγει επιπλέον 35 kg κάθετης αεροδυναμικής πίεσης στα 160 km/h. Το σύνολο της νέας καροσερί είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα.

Στο μηχανολογικό κομμάτι, το μπλοκ του μοτέρ 1750 ΤΒi πέρασε από τους 240 στους 313 PS και από τα 35,7 στα 44,3 kgm. Για τους λιγότερο σκληροπυρηνικούς της βελτίωσης υπάρχει και έκδοση με 293 άλογα. Στην πιο ισχυρή εκδοχή, για την επιτάχυνση 0-100 km/h χρειάζονται 3,9” και η τελική ταχύτητα φτάνει στα 301 km/h.
 

Το σασί και αυτό βελτιώθηκε με τη σειρά του με νέα ελατήρια που χαμηλώνουν το αμάξωμα και αντικατάσταση στις στοκ ζάντες με άλλες OZ Ultraleggera.

[Πηγή Pogea Racing]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube