Trump: Με πιο οικονομικά αυτοκίνητα θα έχουμε περισσότερους θανάτους(!)

Trump: Με πιο οικονομικά αυτοκίνητα θα έχουμε περισσότερους θανάτους(!)

Με μια παράξενη συλλογιστική, η κυβέρνηση Trump θέλει να φρενάρει τη νομοθεσία για μείωση της κατανάλωσης και του CO2.

Με κάποια τραβηγμένα επιχειρήματα, η κυβέρνηση του Donald Trump υποστηρίζει ότι η αυστηροποίηση των κανονισμών για την κατανάλωση καυσίμου και την εκπομπή CO2 θα κάνει τους πολίτες να οδηγούν περισσότερο αφού τα αυτοκίνητά τους θα είναι πιο οικονομικά.

Το πρακτορείο Associated Press ανακάλυψε αυτή την παράξενη συλλογιστική σε αποσπάσματα προτεινόμενων νομοσχεδίων.

Σε ένα τέτοιο απόσπασμα υποστηρίζεται ότι αν οι κανονισμοί περί κατανάλωσης/CO2 παραμείνουν στα επίπεδα του 2020, αυτό μπορεί να σώσει 1.000 ζωές το χρόνο. Για να καταλήξουν σε αυτό το νούμερο, οι συντάκτες του νομοσχεδίου υποστηρίζουν ότι, αν δεν επιβληθούν αυστηρότεροι κανονισμοί, τα καινούργια αυτοκίνητα θα είναι φθηνότερα επειδή οι κατασκευαστές δεν θα χρειαστεί να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν νέες τεχνολογίες αιχμής. Άρα, καθώς τα νέα μοντέλα θα κοστίζουν λιγότερο, θα αγοραστούν από περισσότερους ανθρώπους, οπότε μεγαλύτερος αριθμός πολιτών θα οδηγούν νέα, ασφαλέστερα αυτοκίνητα.

Επιπλέον, λέει το νομοσχέδιο, οι οδηγοί θα κάνουν λιγότερα χιλιόμετρα αν τα αυτοκίνητά τους καίνε περισσότερο, οπότε αυτό θα μειώσει τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων.

Chevrolet Tahoe

Οι έρευνες βέβαια συμπεραίνουν ότι η κατανάλωση ενός αυτοκινήτου ελάχιστη σχέση έχει με το πόσο οδηγείται. Έρευνα του iSeeCars.com έχει δείξει ότι 9 από τα 10 αυτοκίνητα που καλύπτουν τα περισσότερα χιλιόμετρα στις ΗΠΑ είναι SUV. Τα θηριώδη Chevrolet Tahoe (φωτ. επάνω), GMC Yukon XL και Chevy Suburban είναι στις τρεις πρώτες θέσεις. Αυτά που κάνουν τα λιγότερα χιλιόμετρα είναι η Porsche 911, η Porsche 911 Convertible και η Corvette Convertible. Άρα, αν η κυβέρνηση Trump θέλει να σώσει ζωές, τότε θα πρέπει να κατευθύνει όλους τους Αμερικανούς στην αγορά ενός ακριβού σπορ αυτοκινήτου, και μάλιστα ανοιχτού!

Σύμφωνα με το ΑΡ, αξιωματούχοι της ΕΡΑ (Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος) και της κυβέρνησης Trump διαπραγματεύονται ακόμη τις τιμές κατανάλωσης και CO2 που θα θεσπιστούν για την περίοδο 2021-2026. Η υπάρχουσα πρόταση θα επέβαλλε μια μέση κατανάλωση 30 mpg (7,84 lt/100km) για όλο το στόλο αυτοκινήτων την περίοδο αυτή. 

Το απόκομμα που απέσπασε το ΑΡ επίσης επιβεβαίωνε την πρόθεση της κυβέρνησης Trump να εμποδίσει το Συμβούλιο Προστασίας της Ατμόσφαιρας της California (CARB) να θεσπίσει τις δικές του προδιαγραφές καυσαερίων για τη συγκεκριμένη Πολιτεία. Η ΕΡΑ είχε πει ότι θα απέρριπτε τους κανονισμούς εκπομπών του CARB επειδή «οι ισχύοντες κανονισμοί δεν είναι κατάλληλοι και θα πρέπει να αναθεωρηθούν». Το CARB είχε θέσει τη μέση κατανάλωση στόλου για την California στα 36 mpg (6,5 lt/100km).
 
[Πηγή: Associated Press]

O Donald Trump στη Lamborghini Diablo του

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube