Tritium: Ακόμη ένα ηλεκτρικό σούπερκαρ!

Tritium: Ακόμη ένα ηλεκτρικό σούπερκαρ!

Τον Ιούνιο θα γίνει (;) το μονεγάσκικο Σαλόνι Top Marques που συγκεντρώνει μοναδικούς βελτιωτές και κατασκευαστές. Ευκαιρία για την εντελώς άγνωστη φινλανδική Tritium Automotive να παρουσιάσει το «πιο εξατομικεύσιμο σούπερκαρ» στον κόσμο.

Tritium Automotive, Top Marques

Εδώ έχουμε να κάνουμε με άλλη μια φίρμα που ξεφύτρωσε από το πουθενά. Και που σκοπεύει να κάνει τους πάντες να μιλούν γι’ αυτήν με ένα πανάκριβο, πολύ μοναδικό και... ηλεκτρικό σούπερκαρ. Κάτι που έχει γίνει σχεδόν ο κανόνας μεταξύ των μικρών κατασκευαστών, όπως και σε αυτή που αναφερόμαστε και προέρχεται από τη Φινλανδία. Η Tritium Automotive θα παρουσιάσει (ή τουλάχιστον θα ήθελε) σε παγκόσμια πρεμιέρα το «Tritium».

Ένα αυτοκίνητο που υπόσχεται να είναι το πιο «εξατομικεύσιμο» σούπερκαρ στον κόσμο. Προφανώς και πρόκειται για μια εξαιρετικά περιορισμένη παραγωγή, καθώς το Tritium σχεδιάζεται να φτιαχτεί σε μόλις έντεκα κομμάτια. Το φιλανδικό σούπερκαρ θα αποδίδει 500 kW ή 680 PS και θα έχει αυτονομία 300 km. Το σωληνωτό σασί του συντίθεται από συνθετικά υλικά (κάρμπον) και ελαφρά κράματα. Προσφέρει δε, τη δυνατότητα πλήρους διαμόρφωσης του αυτοκινήτου, από τους τροχούς μέχρι το καπό και από τα φτερά μέχρι το πίσω τμήμα της καροσερί του.

Η Tritium Automotive επίσης μιλάει για ένα αυτοκίνητο «futureproof», με άλλα λόγια που θα αντέξει στο μέλλον. Η συνταγή του είναι ότι θα διαθέτει τη δυνατότητα επιλογής παντός είδους αναβάθμισης και παροχής ανταλλακτικών και συστημάτων 24 ώρες το 24ωρο. Μια δυνατότητα που, όπως λένε οι Φιλανδοί, επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να τροποποιεί την αισθητική του αυτοκινήτου κατά βούληση. 

Σαφώς και επί της θεωρίας πρόκειται για μια νέα, πρωτότυπη και πρωτόφαντη προσέγγιση, αλλά θα πρέπει πρώτα να δούμε αν το πρότζεκτ θα φτάσει μέχρι τέλους. Και φυσικά αν θα πεισθούν έντεκα πελάτες να πληρώσουν 1,1 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube