Τρεις θέσεις ποινή στο grid του Μονακό για τον Romain Grosjean [video]

Τρεις θέσεις ποινή στο grid του Μονακό για τον Romain Grosjean [video]

Οι αγωνοδίκες έκριναν πως ο οδηγός της Haas έπρεπε να είχε φρενάρει αντί να προσπαθήσει να επαναφέρει το μονοθέσιο στην πίστα.

Ο οδηγός Haas  Romain Grosjean τιμωρήθηκε με ποινή τριών θέσεων στο grid  εκκίνησης στο Μονακό για το περιστατικό στον πρώτο γύρο του αγώνα της Βαρκελώνης. Παράλληλα προστέθηκαν δύο βαθμοί ποινής στην αγωνιστική του άδεια.

Ο Grosjean έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στη στροφή 3, στον πρώτο γύρο του αγώνα και στην προσπάθειά του να κρατήσει την Haas μέσα στην πίστα βρέθηκε κάθετα μέσα σε αυτήν, με αποτέλεσμα να προκληθεί σύγκρουση ανάμεσα σε αυτόν, τη Renault του Nico Hulkenberg και την Toro Rosso από τον Pierre Gasly.

Οι αγωνοδίκες, στους οποίους μετείχε και ο πρώην οδηγός της F1 Derek Warwick , εξέτασαν το συμβάν μετά τη λήξη του αγώνα και έκριναν ότι κακώς «έμεινε στο γκάζι» προσπαθώντας να επαναφέρει το αυτοκίνητο και θεωρούν πως ήταν αυτή η αιτία που στη συνέχεια η Haas βρέθηκε κάθετα στην πίστα όπου και η σύγκρουση πλέον ήταν αναπόφευκτη.

Ο Romain Grosjean ισχυρίστηκε πως η αντίδρασή του ήταν ανθρώπινη και σκοπός του ήταν να παραμείνει στην πίστα και να βρεθεί στο δεξί της μέρος πίσω από τα άλλα αυτοκίνητα. Εάν φρενάριζα, είπε, το αυτοκίνητο θα ακολουθούσε την ίδια τροχιά. Προσπάθησα να παραμείνω στο γκάζι-είπε- για να επαναφέρω το αυτοκίνητο στην πορεία του, αλλά όταν αυτό άρχισε να κινείται προς τα εμπρός πλέον ήταν πολύ δύσκολο να το ελέγξω.

Όμως οι αγωνοδίκες έκριναν πως έπρεπε να είχε αντιδράσει αλλιώς, ενώ εξετάζοντας το βίντεο διαπίστωσαν πως η Haas, ήταν εκτός πίστας στο αριστερό της μέρος και είχε τροχιά προς τα εκεί (αριστερά) πριν ο Grosjean αποφασίσει να να την διασχίσει.

Από την πλευρά τους τόσο ο Hulkenberg όσο και ο Gasly  συμφώνησαν πως ο Grosjean έπρεπε να είχε φρενάρει με τον δεύτερο να τονίζει μέσα στον καπνό δεν μπορούσε να δει τίποτα και πως λίγο πριν τη σύγκρουση είδε τη Haas σταματημένη κάθετα εμπρός του και δεν είχε κανένα περιθώριο αντίδρασης.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube