Toyota: Μόνο οχήματα μηδενικών ρύπων στη Δ. Ευρώπη από το 2035

Toyota: Μόνο οχήματα μηδενικών ρύπων στη Δ. Ευρώπη από το 2035

Η Toyota ανακοίνωσε πως από το 2035 θα διαθέτει στην αγορά της Δυτικής Ευρώπης μόνο αυτοκίνητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Toyota

Είναι γνωστό πως η Ευρώπη σφίγγει ολοένα και περισσότερο τον κλοιό των κινητήρων εσωτερικής καύσης, θέτοντας ολοένα και αυστηρότερους κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων. 

Η Toyota, παράλληλα με τα νέα μοντέλα που παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες για την ευρωπαϊκή αγορά, ανακοίνωσε πως από το 2035 όλα τα μοντέλα της τα οποία θα διατίθενται στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης θα έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων. 

Ουσιαστικά, η υπόσχεση αυτή είναι αποτέλεσμα της αυστηρής νομοθεσίας για τις εκπομπές ρύπων που υφίστανται στην Ευρώπη.

Toyota

Επιπλέον, μέχρι το 2030 περισσότερη από τη μισή γκάμα μοντέλων του κατασκευαστή θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά ή αυτοκίνητα κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα έκανε ντεμπούτο στην Ευρώπη το Toyota bZ4X το οποίο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας.

Σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές, ο κολοσσός από την Ιαπωνία δεν θα αποχαιρετήσει πλήρως τους θερμικούς κινητήρες. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως πολλά κράτη δεν διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή για μια πλήρη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση.

Toyota

Η Toyota γνωρίζει πολύ καλά πως στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης το αγοραστικό κοινό στρέφεται θέλοντας και μη στα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Για τον λόγο αυτό, θεωρεί πως τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της θα την βοηθήσουν να πετύχει τον στόχο των 1.3 εκατ. πωλήσεων στην Γηραιά ήπειρο το 2022.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμή φέτος, η ιαπωνική εταιρεία έχει καταφέρει να πουλήσει περίπου 1,07 εκατ. αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube