Toyota GR DKR Hilux T1+: Έτοιμο για το Rally Dakar…

Toyota GR DKR Hilux T1+: Έτοιμο για το Rally Dakar…

Η Toyota αποκάλυψε το αγωνιστικό της όχημα που θα λάβει μέρος στο προσεχές Rally Dakar και δεν είναι άλλο από το αναβαθμισμένο GR DKR Hilux T1+.

Η ιαπωνική φίρμα βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο εξέλιξης του αγωνιστικού της μοντέλου πριν την επίσημη εκκίνηση του 44ου Rally Dakar. Όπως και την περσινή χρονιά, έτσι το 2022, ο σκληροτράχηλος αγώνας θα λάβει χώρα στη Σαουδική Αραβία, με την αυλαία να ανοίγει στις 2 Ιανουαρίου του 2022 (έως 14 Ιανουαρίου). 

Το αγωνιστικό της Toyota συμμορφώνεται με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς που ορίζουν μεταξύ άλλων τροχούς 37 ιντσών (94 cm) από 32 ίντσες που ίσχυε μέχρι πρότινος αλλά και μεγαλύτερες διαδρομές ανάρτησης από 280 mm σε 350 mm. Η πιο σημαντική αναβάθμιση όμως έχει να κάνει με το μηχανικό σύνολο του νέου GR DKR Hilux T1+. 

toyota

Κάτω πλέον από το καπό του μοντέλου βρίσκεται ο νέος V6 twin turbo βενζινοκινητήρας των 3,5 lt που γνωρίσαμε στο ολοκαίνουργιο Land Cruiser. Στην έκδοση παραγωγής του ο εν λόγω κινητήρας αποδίδει 415 PS και 650 Nm ροπής. Ωστόσο η Toyota, δίχως να ανακοινώνει ακόμα επίσημα τα ακριβή τεχνικά στοιχεία του κινητήρα, υπόσχεται σημαντική αύξηση τόσο της ιπποδύναμης όσο και της ροπής στο αγωνιστικό της μοντέλο.

Όλες αυτές οι αναβαθμίσεις αλλά και οι πολλές ώρες εξέλιξης του αγωνιστικού οχήματος, έχουν δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες στο team της Toyota που ευελπιστεί ότι φέτος θα εκθρονίσει από την κορυφή το MINI JCW Buggy. Θυμίζουμε ότι από το 2012 όπου συμμετέχει ενεργά στον αγώνα η ιαπωνική φίρμα έχει κερδίσει μία φορά, το 2019. 

toyota

Η Toyota θα «κατέβει» και φέτος στον αγώνα με τέσσερα πληρώματα: Nasser Al-Attiyah και Mathieu Baumel, Giniel de Villiers και Dennis Murphy, Henk Lategan και Brett Cummings, Shameer Variawa και Danie Stassen.

O υπεύθυνος της αγωνιστικής ομάδας, Glyn Hall, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η εξέλιξη του νέου GR DKR Hilux T1+ προχωράει καλύτερα από ότι περιμέναμε. Είμαστε αισιόδοξοι και σίγουροι ότι το αυτοκίνητο θα μας επιτρέψει να φανούμε ανταγωνιστικοί και γιατί όχι να κερδίσουμε τον αγώνα».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube