node/37251

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου το 1ο HTTC On Tour 2019

Η ομάδα του Hellenic Time Trial Challenge, ο Σ.Ι.Σ.Α και ο Α.Σ.Ι.Σ.Α συνδιοργανώνουν την 1η περιήγηση ιστορικών και σύγχρονων αυτοκινήτων.

Γνωρίζουμε την ομάδα του Hellenic Time Trial Challenge από τους αντίστοιχους αγώνες χρονομέτρησης αλλά και τα open days που διοργανώνει στην πίστα των Μεγάρων. Τώρα ήρθε η στιγμή να βγει και εκτός πίστας! Το 1ο HTTC On Tour 2019 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου και οι διοργανωτές του φιλοδοξούν να καθιερωθεί ως μία εκδήλωση έξω από τα συνηθισμένα.

Για φέτος, οι δύο Ειδικές Διαδρομές Ακριβείας (ΕΔΑ) με ιδανικό χρόνο, θα χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτικές, προκειμένου να μας γνωρίσουν την “αγωνιστική” regularity. Η συνάντηση των πληρωμάτων θα γίνει στο cafe-bar-restaurant Ocean, στο 23ο km της Π.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου στη Ν. Πέραμο, στις 09:00 το πρωί της Κυριακής 22 Δεκεμβρίου 2019.

Η εκκίνηση θα δοθεί στον Ισθμό στις 11:00 με κατεύθυνση προς Λεβιδι. Ενδιάμεσοι προορισμοί είναι το Ζευγολατιό, το Σουληνάρι, ο Γαλατάς, το Ψάρι και οι Καλλιάνοι. Οι συμμετέχοντες θα διανύσουν περίπου 130 km, σε περίπου τρεις ώρες οδήγησης. Ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία Λεβιδίου όπου θα ολοκληρωθεί η περιήγηση, θα διανεμηθούν τα αναμνηστικά στα πληρώματα, θα κληρωθούν τα δώρα στους συμμετέχοντες και θα επιστρέψουμε μετά το φαγητό, με ελεύθερη διαδρομή.

Επιτρέπονται όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα πλοήγησης και μέτρησης απόστασης και χρόνου. Δεκτά γίνονται όλα τα αυτοκίνητα που διαθέτουν τα προβλεπόμενα έγγραφα για νόμιμη κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο. Θα διανεμηθούν αναμνηστικά της εκδήλωσης σε όλα τα πληρώματα. Επίσης θα κληρωθούν αξιόλογα δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Το παράβολο της εκδήλωσης ορίζεται στα €50 και αντιστοιχεί στην ασφαλιστική κάλυψη προς τρίτους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την αναλογία των δαπανών σε όλα τα έξοδα της διοργάνωσης, έντυπα, νούμερα, πινακίδα, αναμνηστικά, κριτές, γραμματεία κ.ά. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, στην ιστοσελίδα του HTTC.

Η περιήγηση συνδιοργανώνεται με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων (Σ.Ι.Σ.Α) και τον Αγωνιστικό Σύλλογο Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων (Α.Σ.Ι.Σ.Α). Η παραλαβή όλου του απαραίτητου υλικού συμμετοχής θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης 11 Δεκεμβρίου και ώρες 19:00-21:00 στην έδρα του Σ.Ι.Σ.Α., Αντιόπης 2, Άγιος Δημήτριος. Εκεί θα πραγματοποιηθεί και σεμινάριο από έμπειρα μέλη των δύο συλλόγων προς όλους τους συμμετέχοντες.

[Πηγή: HTTC / Φωτογραφία: Drive]

node/39009

Τα Legend Cars και virtual στα Μέγαρα [video]

Η Fanny Flutters Racing Team, επίσημος αντιπρόσωπος των U.S. Legend Cars, εισβάλλει και στο χώρο του sim racing.

Τρίτη, 19 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Τα Legend Cars και virtual στα Μέγαρα [video]

Μπορεί να υπήρξε μια απραγία στο motorsport παγκοσμίως λόγω του CoViD-19, όμως η Fanny Flutters Racing Team δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια στα pits.

Τηρώντας μια υπόσχεση που είχε δώσει πριν από δύο χρόνια, στο πλαίσιο του PICK PATRAS, η επίσημη αντιπροσωπεία των U.S. Legend Cars στην Ελλάδα έφερε τα μικρά αλλά απολαυστικά αμερικανικά μονοθέσια όσο πιο κοντά γίνεται στην ελληνική πραγματικότητα, μέσα από την πλατφόρμα του sim racing. Για να μπορούν να πάρουν όλοι μια γεύση από την εμπειρία που είχαμε κι εμείς, οδηγώντας ένα Legend στα Μέγαρα [video].

Ο δυο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Jordan O’Brien, που το 2019 είχε αγωνιστεί με ένα Legend Car σε HTTC στα Μέγαρα, δοκίμασε το αποτέλεσμα και ενθουσιάστηκε από το πόσο κοντά στην πραγματικότητα είναι, σε σχέση με άλλες πλατφόρμες και αγώνες.

Σήμερα, μπορεί ο καθένας να μπει και να αγωνιστεί σε εικονικούς αγώνες του U.S. Legend Cars International στις ελληνικές πίστες –και όχι μόνο– βιώνοντας έτσι την Fanny Flutters e-Experience! Οι αγώνες πραγματοποιούνται στην πλατφόρμα του δημοφιλούς εξομοιωτή Assetto Corsa, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι αντίστοιχες ακαδημίες.

Στο παρακάτω video μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση, πριν μάθετε περισσότερα στη σελίδα των Fanny Flutters:

node/39000

Ο ψηφιακός αγώνας 24 Ωρών του Le Mans υπόσχεται θέαμα [video]

Με το κανονικό event να έχει αναβληθεί για τον Σεπτέμβριο, αυτή είναι η μόνη μας ελπίδα για λίγο αγωνιστική δράση μέσα στο καλοκαίρι.

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Ο ψηφιακός αγώνας 24 Ωρών του Le Mans υπόσχεται θέαμα [video]

Όπως γράψαμε και πριν από μερικές εβδομάδες, ο θρυλικός αγώνας 24 Ωρών του Le Mans αναβλήθηκε για τις 19-20 Σεπτεμβρίου 2020 λόγω πανδημίας COVID-19. Παρόλα αυτά, οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για πρώτη φορά μια ψηφιακή βερσιόν του, μεταξύ 13-14 Ιουνίου 2020.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 24h του Le Mans: Αναβάλλεται για το Σεπτέμβριο

Στον ψηφιακό αγώνα θα συμμετέχουν συνολικά 50 αυτοκίνητα των κατηγοριών LMP2 και GTΕ. Οι ομάδες θα αποτελούνται από 4 οδηγούς, με τουλάχιστον 2 επαγγελματίες οδηγούς αγώνων και το πολύ 2 οδηγούς που θα προέρχονται από τον χώρο του gaming. Κάθε ένας από αυτούς θα πρέπει να βρεθεί πίσω από το τιμόνι από 4 έως και 7 ώρες.

Όπως και στον πραγματικό αγώνα, έτσι και στον ψηφιακό κόσμο θα υπάρχει διακύμανση των καιρικών συνθηκών και εναλλαγή ημέρας και νύχτας. Τα αυτοκίνητα θα πρέπει να αλλάζουν ελαστικά και να γεμίζουν με καύσιμο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ σε περίπτωση συγκρούσεων θα προσωμοιώνεται η ζημιά στο αμάξωμα και τα μηχανικά τους μέρη. Παράλληλα, αγωνοδίκες θα παρακολουθούν τη συμπεριφορά των οδηγών εξασφαλίζοντας ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Τη διοργάνωση του 24 Hours of Le Mans Virtual έχουν αναλάβει οι ACO, FIA, WEC και Motorsport Games, ενώ για τις ανάγκες του αγώνα θα χρησιμοποιηθεί ο εξομοιωτής οδήγησης rFactor 2.

[Πηγή: Carscoops]