Τέσσερις κλασικές Lancia Rally Stradale στο σφυρί!

Τέσσερις κλασικές Lancia Rally Stradale στο σφυρί!

Να η ευκαιρία για να αποκτήσετε τα πιο ποθητά rallycars της Lancia, σε εκδόσεις δρόμου ώστε να μπορείτε και να τα οδηγείτε!

Αν βρείτε επίσης μια Integrale δρόμου, θα έχετε ολοκληρώσει μια συλλογή που θα ζηλεύει κάθε ιταλόφιλος. Ε, και σε δεύτερη φάση μπορείτε να ψάξετε και για μια Aurelia B20…

Πάντως, και στα 4 αυτοκίνητα να μείνετε, η συλλογή αξίζει. Βέβαια, το να τη «χτυπήσετε» θα σας κοστίσει συνολικά το λιγότερο €1,34 εκατομμύρια. Όμως, αν αυτή τη στιγμή δεν σας περισσεύουν, μην απογοητεύεστε: Τα αυτοκίνητα βγαίνουν σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby’s ξεχωριστά, οπότε μπορείτε να διαλέξετε ένα. Απλά, βγάλτε εισιτήριο για Γερμανία, ώστε να είστε στο Essen στις 11-12 Απριλίου.

Πάμε λοιπόν: Το πρώτο αυτοκίνητο είναι μια Delta S4 Stradale του 1985. Μπορεί να μοιάζει εξωτερικά με προσθιοκίνητη, χάτσμπακ Delta, όμως κάτω από το πλαστικό carbon αμάξωμα βρίσκεται ένα κεντρομήχανο, τετρακίνητο supercar, που ο κλασικός 4κύλινδρος 1.8 κινητήρας του έχει τούρμπο και μηχανικό κομπρέσορα για να τραβάει από χαμηλά και να βγάζει έως και 500 ίππους στην αγωνιστική έκδοση που κυριάρχησε στο τέλος του 1985 και στις αρχές του 1986, πριν σκοτωθεί στο τιμόνι της ο Henri Toivonen στην Κορσική. Οι εκδόσεις δρόμου της S4 είναι σπάνιες, αφού η Lancia κατασκεύασε μόνο 200. Η συγκεκριμένη έχει μόλις 2.196 km στο οδόμετρο και η RM Sotheby’s εκτιμά ότι θα πιάσει από €450.000 έως €550.000.
 
Η δεύτερη Lancia μπορεί να μην είναι τόσο γρήγορη όσο η S4, όμως είναι η πιο επιθυμητή. Πρόκειται για μια Stratos HF Stradale του 1975, βαμμένη σε ένα υπέροχο χρώμα bleu France. Είναι μία από τις 492 που κατασκευάστηκαν, δεν έχει ποτέ αποκατασταθεί και παραμένει εντελώς γνήσια, σε σχεδόν άψογη κατάσταση. Το σφηνοειδές σχήμα της, με το κοντό μεταξόνιο και το πανοραμικό παρμπρίζ, είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα στην ιστορία του αυτοκινήτου, και ξεχωρίζει ακόμη και μέσα σε αυτή τη συλλογή. Για να μη μιλήσουμε για τον V6 Ferrari και τον ήχο του… Η Stratos αυτή υπολογίζεται να πουληθεί κάπου ανάμεσα στα €480.000 και τα €520.000.

Το τρίτο αυτοκίνητο είναι ο διάδοχος της Stratos: Μια Rally 037 Stradale του 1982, που είχε μείνει με τον αρχικό της ιδιοκτήτη μέχρι το 2005. Έχει μόνο 3.500 km στο κοντέρ και δείχνει ολοκαίνουργια. Η RM Sotheby’s λέει ότι μπορεί να είναι το πιο γνήσιο κομμάτι στον πλανήτη και εκτιμά ότι θα της φέρει €350.000-400.000.
 
Αν κι αυτά τα λεφτά σας φαίνονται πολλά, τότε έχουμε να σας προτείνουμε κάτι πιο γήινο και προσιτό, αλλά εξίσου ή και περισσότερο κλασικό: Μια Fulvia Rallye 1.6 HF “Fanalone” (με τα μεγάλα φανάρια). Στο κλασικό ιταλικό κόκκινο φυσικά. Έχει αλλάξει μόνο τέσσερις ιδιοκτήτες σε σχεδόν μισό αιώνα ζωής και δεν έχει ποτέ αποκατασταθεί. Η RM Sotheby’s λέει ότι μόνο 1.258 τέτοιες Lancia είχαν κατασκευαστεί και η συγκεκριμένη είναι έτοιμη ακόμη και για αγώνα. Και δεν θα σας ρίξει έξω, αφού εκτιμάται ότι θα πουληθεί κάπου στα €60.000-70.000.

Βιαστείτε, λοιπόν, και μην ανησυχείτε. Θα κάνετε μια επένδυση που είναι σίγουρο ότι θα ανέβει γρήγορα σε αξία.

[Πηγή: RM Sotheby’s]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube