Tesla: Νέο εργοστάσιο στη Σαγκάη για την παραγωγή συστήματος αποθήκευσης ενέργειας

Tesla: Νέο εργοστάσιο στη Σαγκάη για την παραγωγή συστήματος αποθήκευσης ενέργειας

Κάθε μονάδα Megapack, του νέου συστήματος αποθήκευσης ενέργειας της Tesla, μπορεί να αποθηκεύσει ενέργεια ισχύος τουλάχιστον 3 MWh.

Νέο εργοστάσιο αποφάσισε να φτιάξει στη Σαγκάη η Tesla με σκοπό να κατασκευάζει το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας Megapack, αναφέρουν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Κάθε μονάδα Megapack μπορεί να αποθηκεύσει πάνω από 3 MWh ενέργεια, αρκετή για να τροφοδοτήσει κατά μέσο όρο 3.600 σπίτια για μία ώρα. Παράλληλα με το σύστημα αυτό εξαλείφεται η ανάγκη για σταθμούς παραγωγής με φυσικό αέριο.

Η Tesla σχεδιάζει να ξεκινήσει την κατασκευή του εργοστασίου το φθινόπωρο του 2023, με την παραγωγή του συστήματος Megapack να τοποθετείται στο δεύτερο τρίμηνο του 2024. ΤΟ εργοστάσιο αρχικά έχει προγραμματίσει να παράγει 10.000 μονάδες Megapack ετησίως, ίσες με περίπου 40 γιγαβατώρες αποθήκευσης ενέργειας, που θα πωλούνται παγκοσμίως.

Με το νέο εργοστάσιο στη Σαγκάη, η Tesla θα εκμεταλλευτεί την κορυφαία αλυσίδα εφοδιασμού μπαταριών της Κίνας για να αυξήσει την παραγωγή και να μειώσει το κόστος των μονάδων μπαταριών ιόντων λιθίου Megapack για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση αποθήκευσης ενέργειας παγκοσμίως, καθώς ο κόσμος στρέφεται στη χρήση περισσότερης ανανεώσιμης ενέργειας.

Παρά το γεγονός ότι η Tesla αντλεί το μεγαλύτερο ποσοστό των εσόδων της από το κομμάτι των αυτοκινήτων, ο Elon Musk αποδεικνύεται ιδιαίτερα ανήσυχο πνεύμα και θέλει να επεκτείνει τις δραστηριότητές του και σε άλλους τομείς όπως η ηλιακή ενέργεια και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μέσω μπαταριών.

Ο κινεζικός γίγαντας μπαταριών CATL ενισχύει επίσης τις συνεργασίες του με πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της Tesla, για προμήθειες μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας, τις οποίες ο πρόεδρός του Robin Zeng περίμενε να έχει μεγαλύτερη αγορά από τις μπαταρίες που τροφοδοτούν ηλεκτρικά οχήματα.

Η Tesla διαθέτει ήδη ένα εργοστάσιο κατασκευής Megapack στην Καλιφόρνια, το οποίο έχει τη δυνατότητα παραγωγής 10.000 Megapacks ετησίως.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube