Tesla Model 3 «ντύνεται» Mercedes-Benz 300 SL Gullwing

Tesla Model 3 «ντύνεται» Mercedes-Benz 300 SL Gullwing

Ηλεκτρική ισχύς από Tesla Model 3 με ένα από τα πιο όμορφα σουλούπια της παγκόσμιας αυτοκίνησης. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;

Tesla Model 3

Η Mercedes-Benz 300 SL Gullwing έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της στην παγκόσμια αυτοκίνηση. Τι πιο λογικό λοιπόν για έναν βελτιωτικό οίκο να ντύσει με το αμάξωμά της ένα Tesla Model 3 για να δημιουργήσει ντόρο;
Η Mercedes-Benz 300 SL Gullwing κινούνταν από τον M198 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 3,0 lt, που συνδυαζόταν με χειροκίνητο κιβώτιο τεσσάρων ταχυτήτων.

Ιεροσυλία ή λογικό επακόλουθο; Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ομάδα της S-Klub πέτυχε να συγκεντρώσει την προσοχή του κοινού

Στην πιο ισχυρή έκδοση, απέδιδε 243 PS στις 6.100 rpm και 275 Nm στις 4.800 rpm. Με τελική ταχύτητα 263 km/h, ήταν το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής της εποχής.

Tesla Model 3

Όλα αυτά βέβαια ανήκουν στο παρελθόν, αφού εδώ δεν πρόκειται για γνήσια Gullwing. Αντ΄αυτού, η ομάδα της S-Klub αγόρασε ένα λειτουργικό Tesla Model 3, πετσόκοψε το EV αμάξωμα και προσάρμοσε τα πάνελ της Mercedes-Benz.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγήστε τη Mercedes-Benz 300 SL στα Mille Miglia

Αντί λοιπόν να πρόκειται για μια εμβληματική 300 SL Gullwing με ηλεκτροκινητήρα από Tesla Model 3, στην ουσία είναι ένα μεταμφιεσμένο αμερικανικό EV με εμφάνιση από το κλασικό μοντέλο. 

Tesla Model 3

Ακόμη κι η κάμερα κι οι αισθητήρες του ηλεκτρικού σεντάν δουλεύουν άψογα στο νεόδμητο αμάξωμα. Κι όταν οι πόρτες gullwing ανοίξουν προς τα πάνω, αποκαλύπτουν μία εντυπωσιακή καμπίνα που όμως δεν έχει καμία σχέση με το στιλ και την κομψότητα της θρυλικής Merc.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mercedes-Benz 300 SL με τις πάντες

Το λεπτό τιμόνι και το κλασικό ταμπλό της 300 SL έχουν αντικατασταθεί από το λιτό εσωτερικό του Tesla Model 3. Όλες οι λειτουργίες ελέγχονται μέσω της τεράστιας οθόνης αφής των 15 ιντσών.

Tesla Model 3

Τα καθίσματα και το ταμπλό και σχεδόν τα πάντα στην καμπίνα έχουν ντυθεί σε μια τιρκουάζ απόχρωση. Κάνει όμορφη αντίθεση με το Pearl White χρώμα του αμαξώματος, το οποίο προέρχεται από τη χρωματική παλέτα της Tesla.

Η ομάδα χρειάστηκε περίπου δύο μήνες για να ολοκληρώσει το έργο της, συχνά εργαζόμενη μέχρι τα μεσάνυχτα. Άξιζε όμως τον κόπο, γιατί κατάφερε να αποσπάσει την προσοχή του κοινού με κάτι ιδιαίτερο και τολμηρό.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube