Tesla Model 3 Long Range από €53.500 στην Ευρώπη

Tesla Model 3 Long Range από €53.500 στην Ευρώπη

Η Tesla ξεκίνησε χθες Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου, τη λειτουργία του διαμορφωτή για το Model 3 για πελάτες που επιθυμούν να κάνουν προ-κράτηση. Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται στις αρχές Φεβρουαρίου 2019.

Αυτή τη φορά είναι ισχύει! Ύστερα από περισσότερα από δύο χρόνια αναμονής, όποιοι θα ήθελαν να παραγγείλουν ένα Tesla Model 3 θα είναι σε θέση να το κάνουν μέσω της επίσημης αντιπροσωπείας –όπου υπάρχει και σαφώς όχι στην Ελλάδα. Από χθες, Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, ο κατασκευαστής άρχισε να αποστέλλει e-mail σε πελάτες, δίνοντάς τους πρόσβαση στον online διαμορφωτή. Σύμφωνα με τo Electrek, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία η Νορβηγία και η Σουηδία θα είναι μεταξύ των ενδιαφερόμενων χωρών.

Και για να πάρουμε μια μικρή μυρωδιά από την τιμή, στη Βρετανία κοστίζει £50.000, πέφτοντας στις £46.500 με την επιδότηση για τα αυτοκίνητα μηδενικών τύπων. Στη Γαλλία, η τιμή ξεκινά από τις €53.500 με επίσης ενσωματωμένο το κρατικό μπόνους. Οι ευρωπαϊκοί online διαμορφωτές προς το παρόν έχουν διαθέσιμη μόνο την τετρακίνητη έκδοση με την μπαταρία «Long Range». Αργότερα θα υπάρξει και η έκδοση «Performance» με τιμή που θα κυμαίνεται κατά μέσο όρο στις 65 χιλιάδες ευρώ, με μικρές διαφοροποιήσεις ανάλογα με τη χώρα και τη φορολογική πολιτική της στα EV.

Tesla Model 3

Ανάμεσα στα έξτρα που διατίθενται από το διαμορφωτή ξεχωρίζουμε τις 20άρες ζάντες έναντι €1.600 (στάνταρ στο Model 3 Performance, 18” στο στάνταρ) και το Αutopilot έναντι 5.300 ευρώ. Στάνταρ είναι το μαύρο χρώμα, ενώ για οποιοδήποτε άλλο θα πρέπει να πληρώσεις. Για παράδειγμα, το Blue Ocean στοιχίζει 1.600 ευρώ, το άσπρο περλέ 2.100 και το κόκκινο 2.600 ευρώ.

Tesla Model 3
 

544 km αυτονομία στον κύκλο WLTP
Ο κανονισμός απαιτεί ότι η άφιξη του Tesla Model 3 στην Ευρώπη σηματοδοτεί και την ανακοίνωση των νέων στοιχείων για την αυτονομία του στον κύκλο WLTP. Σχετικά με τις δύο εκδόσεις Long Range που τώρα προτείνονται στον ευρωπαϊκό διαμορφωτή, η Tesla ανακοινώνει 544 km αυτονομίας για τη στάνταρ έκδοση και 530 km για την έκδοση Performance.

Οι ευρωπαϊκές εκδόσεις θα εξοπλίζονται με το πρότυπο Combo CCS, ενώ η Tesla βρίσκεται σε διαδικασία  ενημέρωσης όλων των ταχυφορτιστών για την τυποποίηση του ρευματολήπτη.

Tesla Model 3

Παράδοση από Φεβρουάριο του 2019
Στην Ευρώπη, οι πρώτες παραδόσεις των Model 3 σε πελάτες θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2019. Σε αυτό το στάδιο, ο Καλιφορνέζος κατασκευαστής δεν γνωστοποιεί πότε θα ανοίξει τις παραγγελίες για την έκδοση «Mid-range», που λανσαρίστηκε πριν από λίγες εβδομάδες στη Βόρεια Αμερική.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube