Τέλος τα ρομποταξί από τους δρόμους της Καλιφόρνια

Τέλος τα ρομποταξί από τους δρόμους της Καλιφόρνια

Οι αρχές της Καλιφόρνια διέταξαν την εταιρεία Cruise της General Motors να απομακρύνει τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό από τους δρόμους της πολιτείας της, χαρακτηρίζοντας τα επικίνδυνα για το κοινό.

Cruise

Το Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων (DMV) της Καλιφόρνια απαγόρευσε στα ρομποτάξι Cruise της General Motors να λειτουργούν στο Σαν Φρανσίσκο. Η αναστολή τίθεται σε ισχύ άμεσα και ισχύει μόνο για τα αυτόνομα οχήματα Cruise που λειτουργούν χωρίς οδηγό πίσω από το τιμόνι τους.

Αν και πιθανότατα δεν πρόκειται για μόνιμη απαγόρευση, η DMV δήλωσε ότι δεν γνωρίζει εάν και πότε θα επιτρέψει στα ρομποτάξι να αρχίσουν να λειτουργούν ξανά, σύμφωνα με την εφημερίδα San Francisco Chronicle. Είπε επίσης ότι κατέληξε σε αυτή την απόφαση επειδή «τα οχήματα του κατασκευαστή δεν είναι ασφαλή για το κοινό».

Cruise

«Με βάση τις επιδόσεις των οχημάτων, το τμήμα διαπιστώνει ότι τα οχήματα του κατασκευαστή δεν είναι ασφαλή για τη λειτουργία του κοινού», αναφέρει χαρακτηριστικά η DMV σε ανακοίνωσή της, επικαλούμενη «αδικαιολόγητο κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια».

Η DMV πρόσθεσε επίσης ότι η Cruise είχε «παραποιήσει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την ασφάλεια της αυτόνομης τεχνολογίας των οχημάτων της».

Η απόφαση αυτή έρχεται περίπου ένα μήνα αφότου μια πεζή παρασύρθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά από ρομποταξί Cruise. Αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που δημιούργησαν τα Cruise στο Σαν Φρανσίσκο. Είναι επίσης γνωστό ότι μπλοκάρουν συχνά την κυκλοφορία, έχουν εμπλακεί σε αρκετές συγκρούσεις, προκαλούν προβλήματα στα οχήματα έκτακτης ανάγκης και γενικά έχουν γίνει ενοχλητικά στην πόλη με αρκετούς κατοίκους να διαμαρτύρονται.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube