Τέλος ο Mattia Binotto από την Ferrari

Τέλος ο Mattia Binotto από την Ferrari

H Scuderia Ferrari έκανε δεκτή την παραίτηση του Mattia Binotto, με το νέο Team Principal της αγωνιστικής ομάδας να ανακοινώνεται αρχές του 2023.

Ήταν κάτι σαν κοινό μυστικό, ότι ο Mattia Binotto, δε θα συνέχιζε να προσφέρει τις υπηρεσίες του τη νέα χρονιά στη Scuderia Ferrari. Πλέον είναι και επίσημο, με την ιταλική ομάδα να κάνει αποδεκτή την παραίτησή του, ευχαριστώντας τον για την προσφορά του. Ο Mattia Binotto, θα παραμείνει τυπικά στη θέση του ως Team Principal στη Scuderia Ferrari έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Ο Binotto, ξεκίνησε να εργάζεται ως μηχανικός στη Ferrari το 1995 και ανέλαβε τις τύχες της αγωνιστικής ομάδας το 2019 με όνειρα, φιλοδοξίες και μεγάλες προσδοκίες. Η Ferrari θέλοντας να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τους νέους κανονισμούς στην Formula 1, πίστεψε σε έναν δικό της άνθρωπο ώστε να την οδηγήσει στη Γη της Επαγγελίας...

ferrari

Ωστόσο, οι μεγάλες προσδοκίες εκτροχιάστηκαν από προβλήματα αξιοπιστίας και λαθεμένων στρατηγικών επιλογών, με αποτέλεσμα να έρθει το διαζύγιο ανάμεσα στις δυο πλευρές. 

Ο Mattia Binoto στην ανακοίνωση του εξέφρασε τη λύπη του για την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τη Ferrari, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αποχωρίζεται μια εταιρεία που αγάπησε και υπηρέτησε πιστά για 28 σχεδόν χρόνια. Δήλωσε σίγουρος όμως ότι οι επιτυχίες θα έρθουν στο εγγύς μέλλον καθώς η ομάδα είναι δυνατή, αναπτύσσεται συνεχώς και έχει όλα τα εφόδια για να πετύχει τους στόχους της. Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους στη Gestione Sportiva που μοιράστηκαν αυτό το ταξίδι μαζί του.

Ferrari 
Στον αντίποδα, ο CEO της Ferrari, Benedetto Vigna δήλωσε: «θέλω να ευχαριστήσω τον Mattia για τη σπουδαία προσφορά του τα τελευταία 28 χρόνια στη Ferrari και να τονίσω πως με τη δική του καθοδήγηση, η ομάδα επέστρεψε ξανά σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Όλοι εδώ στην οικογένεια της Scuderia Ferrari ευχόμαστε στον Mattia καλή συνέχεια για το μέλλον».

Ο νέος αγωνιστικός διευθυντής της ιταλικής ομάδας θα γίνει γνωστός στις αρχές του νέου έτους, με τη Ferrari να έχει ξεκινήσει ήδη τις πρώτες επαφές με τους υποψήφιους για τη θέση.  
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube