Volvo: Επαυξημένη πραγματικότητα για την εξέλιξη νέων μοντέλων [video]

Volvo: Επαυξημένη πραγματικότητα για την εξέλιξη νέων μοντέλων [video]

Σε συνεργασία την εταιρεία Varjo, η Volvo επιταχύνει το σχεδιασμό και την εξέλιξη των συστημάτων ασφαλείας.

Η Volvo χρησιμοποιεί για πρώτη φορά στην αυτοκινητοβιομηχανία, τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας για το σχεδιασμό, την εξέλιξη και την αξιολόγηση νέων μοντέλων, όπως και για την έρευνα στον τομέα των συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού. Ο εν λόγω εξοπλισμός είναι της φιλανδικής Varjo, μιας start-up εταιρείας τεχνολογίας στην οποία η Volvo σκοπεύει να επενδύσει.

Τα ειδικά γυαλιά Varjo XR-1 έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν τον περιβάλλοντα χώρο με κάμερες τελευταίας τεχνολογίας και σε ζωντανό χρόνο να εμπλουτίζουν την πραγματικότητα με ψηφιακά φωτορεαλιστικά τρισδιάστατα σχέδια και γραφικά. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο χρήστης δεν μπορεί να ξεχωρίσει ανάμεσα στα πραγματικά και τα ψηφιακά στοιχεία που αντικρίζει, καθώς η ανάλυση είναι αρκετά υψηλή και η πιστότητα του φωτισμού σχεδόν τέλεια.

Volvo

Όπως θα δείτε και στο video, μέσα από τα ειδικά γυαλιά ο χρήστης βλέπει επιπλέον στοιχεία όπως πχ ένα ψηφιακό τάρανδο ή ένα ψηφιακό άνθρωπο που περπατά στον πραγματικό δρόμο, και σε συνδυασμό με τα συστήματα ασφαλείας του αυτοκινήτου αντιδρά όπως θα έκανε και σε πραγματικές συνθήκες χωρίς όμως να θέτει σε κίνδυνο τον εαυτό του ή άλλους. Επιπλέον, τα γυαλιά παρακολουθούν τις κινήσεις των ματιών του χρήστη, έτσι ώστε οι ειδικοί να ελέγχουν πότε αποσπάται η προσοχή του από το δρόμο.

Με αυτό τον τρόπο, η Volvo μπορεί να μειώσει το χρόνο εξέλιξης των νέων μοντέλων της αλλά και των νέων συστημάτων ασφαλείας, αφού οι επιμέρους σχεδιαστικές λύσεις υλοποιούνται και αξιολογούνται πολύ πιο γρήγορα στον ψηφιακό κόσμο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube