Τι κοινό έχει το FIAT Panda με την Porsche 918;

Τι κοινό έχει το FIAT Panda με την Porsche 918;

Φαινομενικά, το μόνο συνδετικό στοιχείο δείχνει να είναι πως και τα δύο διαθέτουν τέσσερις ρόδες και ένα τιμόνι. Και όμως, αμφότερα μοιράζονται ένα συγκεκριμένο εξάρτημα, που τα βοηθάει να κινούνται απροβλημάτιστα.

FIAT Panda και Porsche 918. Δύο αυτοκίνητα αντιδιαμετρικά αντίθετα, όπως και να τα δει κανείς. Το πρώτο είναι ένα επιτυχημένο μεν αλλά «ταπεινό» μοντέλο πόλης, ενώ το δεύτερο αποτέλεσε την κορωνίδα της Porsche, στα χρόνια που μας πέρασαν. Θα μπορούσαν αυτά τα δύο να μοιράζονται κοινά μέρη;

Για ένα φυσιολογικό άνθρωπο η προφανής απάντηση είναι όχι. Οι συντάκτες, ωστόσο, του Αμερικάνικου Road and Truck έψαξαν και ανακάλυψαν πως υπάρχει κάτι που να συνδέει αυτές τις δύο προτάσεις. Και αυτό έχει κωδικό 0-261-231-173, όπου στους εσωτερικούς καταλόγους της Bosch αντιστοιχεί σε έναν αισθητήρα προανάφλεξης. 

Ο συγκεκριμένος έχει μειωμένες διαστάσεις και βάρος μόλις 48 γραμμάρια. Έτσι, είναι κατάλληλος να τοποθετηθεί τόσο στο δικύλινδρο κινητήρα 875 cc της FIAT, όσο και στο V8 των 4,6 λίτρων που κρύβει στα σπλάχνα της η Porsche. Για την ακρίβεια, εάν αναζητήσει κανείς περισσότερα για το ποιόν του, θα βρει ότι τοποθετείται επίσης σε παλαιότερες 911, μοντέλα της Lancia, της Opel και πολλών άλλων κατασκευαστών. 

1

Επιπροσθέτως, εμφανίζεται και με τον κωδικό KS4-P στον κατάλογο της φίρμας για ανταλλακτικά αγωνιστικής χρήσης. Το επιλέγουν από drifters που στήνουν δικούς τους κινητήρες και ECUs, μέχρι εργοστασιακές ομάδες στο πρωτάθλημα GT3. Ως εκ τούτου, εάν είσαστε κάτοχος ενός FIAT Panda ή Opel Corsa -μεταξύ άλλων- την επόμενη φορά που θα ανοίξετε το καπό, αναλογιστείτε πως ορισμένα στοιχεία του κινητήρα σας είναι τα καλύτερα που θα μπορούσατε να επιλέξετε… 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube