Tesla: Οι φορτιστές των 250 kW φτάνουν στην Ευρώπη

Tesla: Οι φορτιστές των 250 kW φτάνουν στην Ευρώπη

Το ’πε και το ’κανε: Η Tesla ξεκινά την εγκατάσταση ταχυφορτιστών τρίτης γενιάς στην Ευρώπη. Η μέγιστη ισχύς τους περνά από τα 120 στα 250 kW, αλλά ο χρόνος φόρτισης δεν μειώνεται στο μισό.

Με την Ionity και τα τερματικά της που θα φτάσουν (στα χαρτιά...) σε ισχύ τα 350 kW, με εύκολη πρόσβαση (χωρίς την ανάγκη συνδρομητικής κάρτας, με εύκολη και άυλη πληρωμή), η Tesla δεν θα μπορούσε να μείνει αδρανής. Η καλιφορνέζικη φίρμα, η οποία έχει ήδη λανσάρει τα νέα Superchargers στα πάτρια εδάφη, ξεκινά την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης τρίτης γενιάς και στην Ευρώπη.

Αυτό προφανώς δεν έχει καμία σχέση με την πρόσφατη επικαιροποίηση των Superchargers V2, οι οποίοι ανέβηκαν από τα 120 στα 150 kW. Εδώ πρόκειται για μια ολοκαίνουργια γενιά και τα πρώτα οκτώ τερματικά εγκαταστάθηκαν ήδη στο Λονδίνο.

Tesla Supercharger V3

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι συνάδελφοί μας στον αμερικανικό Τύπο σημειώνουν το σημαντικό κέρδος στην ταχύτητα φόρτισης μεταξύ του V2 και του V3 με τη μέγιστη ισχύ των 250 kW, αλλά όχι το διπλάσιο.

Σύμφωνα με το Motor Trend, για μια πλήρη φόρτιση, ο σταθμός φόρτισης Supercharger V3 εξοικονομεί 20% του χρόνου σε σύγκριση με έναν V2. Ο λόγος είναι σχετικά απλός: Η μέγιστη ισχύς δεν διατηρείται καθ’ όλη τη διάρκεια της φόρτισης, αλλά μόνο στην αρχή.

Tesla Supercharger V3

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube