Τα Tesla Model 3 και Y αποκτούν φυσικούς διακόπτες ως αξεσουάρ [video]

Τα Tesla Model 3 και Y αποκτούν φυσικούς διακόπτες ως αξεσουάρ [video]

Ξεπερνώντας το αρχικό wow effect της ψηφιακής ολοκλήρωσης, πολλοί είναι αυτοί που θα καλόβλεπαν μερικούς φυσικούς διακόπτες στο Tesla τους. Και μία aftermarket υλοποίηση φρόντισε να καλύψει αυτήν ακριβώς την ανάγκη.

Ζώντας στον απόλυτο «πυρετό» των infotainment, δεν υπάρχει κατασκευαστής που να μην πασχίζει να βρει τη χρυσή τομή μεταξύ μεγέθους οθόνης, γραφικών, UI και υπηρεσιών στα αυτοκίνητά του.

Κάποιοι τείνουν προς τον εντυπωσιασμό. Άλλοι πάλι δίνουν βάρος στην πρακτικότητα. Μία καθαρή, απαλλαγμένη από διακόπτες επιφάνεια μπορεί να δείχνει ελκυστική, στην πράξη όμως πολλοί οδηγοί αναζητούν τους φυσικούς διακόπτες για να χαμηλώσουν τη φωνή του ραδιοφώνου ή να ρυθμίσουν τον κλιματισμό. Τι γίνεται όμως όταν το αυτοκίνητο που λαχταράς δεν έχει ίχνος κανονικού κουμπιού;

Τη λύση για τα Tesla Model 3 και Model Y έρχεται να δώσει μία third-party εταιρία με το Ctrl-Bar. Μία κομψή μπάρα που έρχεται να κουμπώσει κάτω ακριβώς από την οθόνη του infotainment, προσθέτοντας μία σειρά φυσικών διακοπτών για όλες τις βασικές λειτουργίες. 

Σε ό,τι αφορά στην επικοινωνία της με το λογισμικό του αυτοκινήτου, γίνεται μέσω μίας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα. Το Ctrl-Bar συνδέεται μέσω Bluetooth με το smartphone του οδηγού, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί και ένα επιμελώς κρυμμένο καλώδιο USB για να παίρνει ρεύμα από το αυτοκίνητο. Πρακτικά, όταν κάποιος αλλάζει μία ρύθμιση μέσω των διακοπτών, η εντολή μεταφέρεται ασύρματα στο τηλέφωνο και αυτό με τη σειρά του επικοινωνεί με το ΑΡΙ της Tesla ώστε να πραγματοποιηθεί, με μία μικρή ωστόσο καθυστέρηση. 

Tesla Ctl-Bar

«Υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση κατά την αποστολή εντολών μέσω διαδικτύου από το Ctrl-Bar στο αυτοκίνητό σας. Για να αποφύγετε μια υποδεέστερη εμπειρία χρήστη, το Ctrl-Bar έχει μια οθόνη στο κέντρο που δείχνει τις αλλαγές σας σε πραγματικό χρόνο. Εάν για παράδειγμα θέλετε να αλλάξετε τη θερμοκρασία σας από 20 σε 25 C, θα περιστρέψετε το κουμπί πέντε κλικ προς τα δεξιά. Η οθόνη θα δείξει τη νέα θερμοκρασία σας καθώς περιστρέφετε (21C, 22C, 23C, 24C, 25C). Όταν τελειώσετε με την περιστροφή, θα στείλει τη νέα θερμοκρασία στο αυτοκίνητό σας (σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη χωρίς καθυστέρηση καθώς περιστρέφετε το διακόπτη και πατάτε τα κουμπιά».

Το Ctrl-Bar θα είναι διαθέσιμο από το καλοκαίρι, με κόστος αγοράς τα €239. Τώρα κάποιοι θα το βρουν όντως χρήσιμο ενώ άλλοι πιθανά θα θεωρήσουν πως τέτοιου είδους αξεσουάρ αλλοιώνουν την εμπειρία χρήσης ενός Tesla. Εσείς τι άποψη έχετε; Αν θέλετε μπορείτε να μας γράψετε κάτω στα σχόλια.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube