Συνεργασία Stellantis-Foxconn για τη δημιουργία Mobile Drive και over-the-air υπηρεσιών [video]

Συνεργασία Stellantis-Foxconn για τη δημιουργία Mobile Drive και over-the-air υπηρεσιών [video]

Η επόμενη μέρα στην αυτοκίνηση θα βασίζεται σε προηγμένα λογισμικά οδήγησης και όχι μόνο. 

Η Stellantis ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Foxconn, μια ταϊβανέζικη εταιρεία-κολοσσό στα ηλεκτρονικά, με σκοπό τη δημιουργία του Mobile Drive. Πρόκειται για ένα προηγμένο σύστημα υπηρεσιών συνδεσιμότητας που θα οδηγήσει την παροχή εξελιγμένων in car τεχνολογιών σε άλλο επίπεδο. 

Μέσω της συνεργασίας αυτής (θα είναι σε ποσοστό 50:50) θα δημιουργηθεί ένα σύστημα πολυμέσων που θα προσφέρει στον οδηγό ένα μεγάλο μπουκέτο over-the-air αναβαθμίσεων. Στο παρελθόν, η Foxconn είχε συνεργαστεί με την FCA και είχαν δημιουργήσει από κοινού του Airflow Vision Concpet, ένα πρωτότυπο που ενσωμάτωνε πολλές πρωτοποριακές εφαρμογές στον τομέα της συνδεσιμότητας. 

Ο υπεύθυνος για το software της Stellantis, ο Yves Bonnefont, αρνήθηκε να προχωρήσει σε λεπτομέρειες για το Mobile Drive, αρκούμενος να επισημάνει πως το project ήδη «τρέχει». 

Αυτό που είπε είναι πως στο μέλλον, όλες οι μάρκες της Stellantis θα χρησιμοποιούν το Mobile Drive στα οχήματα παραγωγής τους, αν και δεν κατέστησε σαφές ποιο θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει με αυτόν τον εξοπλισμό. 

Η ανακοίνωση της συμφωνίας έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του CΕΟ της εταιρείας, Carlos Tavares, ότι όλα τα μοντέλα της Stellantis στο άμεσο μέλλον θα βασίζονται στο λογισμικό για την οδήγησή τους.

Να σημειώσουμε τέλος, πως η κοινοπραξία Stellantis-Foxconn θα έχει ως έδρα την Ολλανδία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube