Συνεργασία Goodyear και Lexus για την ηλεκτροκίνηση

Η Goodyear εξέλιξε και κατασκεύασε ειδικά ελαστικά για πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο LF-30 Electrified της Lexus.

Προβάλλοντας το όραμα της Lexus στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, το πρωτότυπο μοντέλο Lexus LF-30 Electrified τιμά την 30η επέτειο της μάρκας, ενώ έχει σχεδιαστεί με την υπόσχεση για μια δυναμική οδηγική εμπειρία. Αυτό το μοναδικό πρωτότυπο ηλεκτρικό όχημα το είχαμε δει να φορά τέσσερα ειδικά κατασκευασμένα ελαστικά Goodyear στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο 2019 και παρουσιάστηκε στο κοινό εκ νέου στα πλαίσια της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Η Goodyear παρείχε και πάλι ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά που αναδεικνύουν τη μοντέρνα, κομψή και άκρως σπορ σχεδίαση του πρωτότυπου της Lexus. Υποστηρίζουν αμιγώς ηλεκτρικούς κινητήρες, ενώ έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν και να παρέχουν συνολική άνεση καθώς και απόλυτα σπορ επιδόσεις κατά την οδήγηση. 

«Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαστήκαμε σε αυτό το project με τη Lexus, μια εταιρεία που πρωτοπορεί και επιταχύνει τις καινοτομίες στον τομέα της αυτοκίνησης τα τελευταία 30 χρόνια» δήλωσε ο Mike Rytokoski, αντιπρόεδρος και επικεφαλής Marketing της Goodyear Ευρώπης. «H συνεργασία αυτή υποδηλώνει για μία ακόμα φορά τον άκρως σημαντικό ρόλο που έχουν τα ελαστικά στη διαμόρφωση της ηλεκτροκίνησης του μέλλοντος». 

Τα πρωτότυπα ελαστικά της Goodyear για το μοντέλο LF-30 Electrified συμπεριλαμβάνουν καινοτόμα χαρακτηριστικά όπως:

- Ψύξη ηλεκτρικών κινητήρων: Στηριζόμενη στη μεγάλη εξειδίκευσή της στον τομέα της αεροδυναμικής, τα πρωτότυπα ελαστικά της Goodyear έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν την ψύξη των ηλεκτρικών κινητήρων. Συγκεκριμένα, κρύος αέρας εισάγεται μέσα από τους αεραγωγούς του εμπρόσθιου προφυλακτήρα και «πτερύγια» στα ελαστικά οδηγούν τη ροή αέρα προς τον ηλεκτρικό κινητήρα, που είναι τοποθετημένος πίσω από κάθε τροχό. Ο θερμός αέρας που παράγεται από τον ηλεκτροκινητήρα του ηλεκτρικού μοντέλου, αποβάλλεται προς την εξωτερική άκρη της ζάντας του Lexus LF-30 Electrified.

- Μειωμένη αεροδυναμική αντίσταση: Ο σχεδιασμός του ελαστικού συνδυαστικά με το εξωτερικό του σχήμα, βελτιώνει την αεροδυναμική του Lexus LF-30 Electrified μειώνοντας την αντίσταση, με αποτέλεσμα την υψηλότερη αποδοτικότητα και την μεγαλύτερη διάρκεια της μπαταρίας.

- Μείωση θορύβου μέσω βιομιμητισμού: H Goodyear εμπνεύστηκε από τη φύση για τη σχεδίαση αυτών των πρωτότυπων ελαστικών. Οι επιβλητικές άκρες των πτερυγίων ψύξης είναι επικαλυμμένες με φίνο βελούδο όπως τα φτερά μιας κουκουβάγιας, που της επιτρέπουν να πιάσει τη λεία της σιωπηλά, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μέσω της βιομιμητικής, ο θόρυβος κύλισης του ελαστικού μειώνεται στο ελάχιστο. 

Το πρωτότυπο ελαστικό της Goodyear για το Lexus LF-30 Electrified προσφέρεται σε διάσταση 285/35 R24.

[Πηγή: Goodyear]

TAGS