Σύμπραξη Airbus, BMW και Quantinuum για τη μελλοντική κινητικότητα

Σύμπραξη Airbus, BMW και Quantinuum για τη μελλοντική κινητικότητα

Η BMW συνεργάζεται με την Airbus και την Quantinuum για να επιταχύνει την έρευνα για βιώσιμη κινητικότητα, χρησιμοποιώντας κβαντικούς υπολογιστές.

Airbus, BMW, Quantinuum

Ο κύριος στόχος των Airbus, BMW και Quantinuum είναι η καλύτερη κατανόηση των χημικών αντιδράσεων των καταλυτών στις κυψέλες καυσίμου για τη βελτίωση της απόδοσής τους.

Οι τρεις εταίροι εστίασαν στην ανάλυση και στην κατανόηση της αντίδρασης μείωσης του οξυγόνου -ή ORR- στην επιφάνεια ενός καταλύτη με βάση την πλατίνα. Η τελευταία σε μια κυψέλη καυσίμου είναι αυτή που μετατρέπει το υδρογόνο και το οξυγόνο σε νερό και ηλεκτρική ενέργεια.

Η κυκλικότητα και η βιώσιμη κινητικότητα μας οδηγούν στην έρευνα νέων υλικών για τη δημιουργία πιο αποτελεσματικών προϊόντων, λέει η BMW

Airbus, BMW, Quantinuum

Χρησιμοποιώντας τον κβαντικό υπολογιστή της σειράς «H» της Quantinuum, η Airbus, η BMW και η Quantinuum ελπίζουν να είναι σε θέση να βελτιστοποιήσουν τη διαδικασία. Και έτσι να μειώσουν την ποσότητα πλατίνας που απαιτείται για την εκτέλεση του ORR. Αυτή είναι μια πολύ αργή χημική αντίδραση λαίμαργη σε πλατίνα, η οποία συνεπάγεται ένα ορισμένο κόστος και περιορίζει την απόδοση της κυψέλης καυσίμου.

Αυτή η τεχνολογία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για την BMW και την Airbus στην προσπάθειά τους για «κινητικότητα μηδενικού άνθρακα». Και όχι μόνο για να τροφοδοτήσει ένα αυτοκίνητο όπως για παράδειγμα μια BMW iX5 Hydrogen ή το μελλοντικό αεροσκάφος ZEROe. Ο κύριος στόχος της τεχνολογία αυτής είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για βιομηχανικές εφαρμογές.

Airbus, BMW, Quantinuum

Ως εκ τούτου, οι τρεις εταίροι στοχεύουν να κατανοήσουν καλύτερα τη χρήση του κβαντικού υπολογισμού σε μια βιομηχανική ροή εργασίας. Με στόχο να τον εκμεταλλευτούν ευρύτερα στο μέλλον, βελτιστοποιώντας την κυκλικότητα και της βιωσιμότητα των βιομηχανικών διαδικασιών. 

Όπως εξήγησε ο Δρ. Peter Lehnert, αντιπρόεδρος, υπεύθυνος για την Τεχνολογική Έρευνα στον Όμιλο BMW, «Η κυκλικότητα και η βιώσιμη κινητικότητα μας οδηγούν στην έρευνα νέων υλικών για τη δημιουργία πιο αποτελεσματικών προϊόντων. Επίσης για τη διαμόρφωση της μελλοντικής εμπειρίας των χρηστών σε προϊόντα υψηλής ποιότητας, μας δίνει τα κατάλληλα εργαλεία για να επιταχύνουμε την καινοτομία σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα».

Airbus, BMW, Quantinuum

Με τη χρήση κβαντικών υπολογιστών, είναι επομένως δυνατή η προσομοίωση της έρευνας για τα υλικά και τον μετασχηματισμό τους, η μείωση της κατασκευής πρωτοτύπων και επομένως ο ενεργειακός και περιβαλλοντικός αντίκτυπος της έρευνας.

Πάνω απ’ όλα όμως, μια τέτοια προσέγγιση θα επιτρέψει μεγαλύτερη ανταπόκριση και ένα ευρύτερο πεδίο έρευνας, απαραίτητο σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη αυτοκινητοβιομηχανία της οποίας ο ρυθμός ανάπτυξης και ανανέωσης έχουν ανατραπεί με την άφιξη του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Airbus, BMW, Quantinuum
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube