Renault: Πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα με ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Renault: Πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα με ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το πρόγραμμα αμφίδρομης φόρτισης θα εφαρμοστεί για πρώτη σε Ολλανδία και Πορτογαλία.

H Renault θέτει σε εφαρμογή ένα πιλοτικό πρόγραμμα αμφίδρομης φόρτισης με 15 ηλεκτρικά Renult Zoe σε δύο πόλεις της Ευρώπης. 
Το πρόγραμμα που ακούει στο όνομα Vehicle-to-Grid θα εφαρμοστεί στην πόλη της Ουτρέχτης σε ένα ειδικό «πάρκο» που αναπτύχθηκε από την We Drive Solar, καθώς και στο Πορτογαλικό νησί Πόρτο σε συνεργασία με την εταιρεία ενέργειας, Empresa de Electricidade da Madeira. 

Όπως ανακοίνωσε η Renault, το πρόγραμμα θα λειτουργήσει σε αυτές τις δύο περιοχές και στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελβετία, η Σουηδία και η Δανία.
Πώς θα λειτουργεί όμως το πρόγραμμα;
H τεχνολογία V2V είναι αυτή που θα κυριαρχήσει στο μέλλον στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στα δίκτυα. Με βάση αυτην η φόρτιση και η εκφορτιση των μπαταριών θα καθορίζεται με βάση τις ανάγκες του χρήστη αλλά και αυτές του δικτύου όπου θα είναι συνδεδεμένο το όχημα. 
Έτσι, στο πλαίσιο της αμφίδρομης φόρτισης, το αυτοκίνητο θα μπορεί να «επιστρέφει» ρεύμα στο δίκτυο όταν οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και βέβαια ο οδηγός/ιδιοκτήτης του οχήματος να κερδίζει από αυτή την ενέργεια. 
Με άλλα λόγια τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα χρησιμοποιούνται και ως μονάδες αποθήκευσης ενέργειας που υπό προϋποθέσεις θα γίνονται πάροχοι. 
Με αυτό τον τρόπο το δίκτυο και αποφορτίζεται σε ώρες μεγάλης ζήτησης και σταθεροποιείται παρέχοντας τη δυνατότητα να μην είναι απαραίτητες μεγάλες εγκαταστάσεις υποδομών. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube