node/36072

Το πρώτο πλήρως αυτοματοποιημένο πάρκινγκ δοκιμάζουν Daimler και Bosch [video]

Θα εφαρμοστεί αρχικά στο Μουσείο της Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη.

Η Daimler και η Bosch δοκιμάζουν το πρώτο πλήρως αυτοματοποιημένο πάρκινγκ που βασίζεται στην τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4.
Οι αρχές στη Στουτγάρδη έδωσαν την άδεια να ξεκινήσουν οι δοκιμές στις εγκαταστάσεις του μουσείου της Mercedes-Benz στην πόλη.

Οι εταιρείες θα βασιστούν τόσο στην τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης όσο και στις υποδομές που έχει δημιουργήσει η Bosch στο συγκεκριμένο πάρκινγκ. Μέσα από τη συνεργασία των δύο επιτυγχάνεται η πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία στάθμευσης.

Ο οδηγός αφήνει το αυτοκίνητό του σε μια συγκεκριμένη θέση στην είσοδο του πάρκινγκ και μέσω μιας εφαρμογής στο smartphone δίνει εντολή στο όχημα να κατευθυνθεί σε μια κενή θέση στάθμευσης. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η τεχνολογία η οποία οδηγεί το αυτοκίνητο στην πιο κοντινή ελεύθερη θέση.

Στη συνέχεια, ο οδηγός όταν επιστρέψει στο σημείο που άφησε αρχικά το αυτοκίνητό του, δίνει μια νέα εντολή αυτό να έρθει να τον βρει. Το αυτοκίνητο ξεπαρκάρει μόνο του και κατευθύνεται στο «σημείο συνάντησης».

Δείτε το ομολογουμένως εντυπωσιακό βίντεο για το πώς λειτουργεί το σύστημα.

 

 

node/39112
Mercedes-AMG E 53 Coupé

Η Mercedes-Benz κόβει τις «63άρες AMG» από τις E-Class Coupé και Cabriolet

Εάν αναρωτιόσασταν για την άφιξη του V8 στην ανανεωμένη E-Class, να ξέρετε ότι δεν θα υπάρχει πλέον στις κουπέ και κάμπριο. Επομένως θα επιβιώσει μόνο η μπερλίνα AMG E 63, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο σε Audi RS7 και BMW M8.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Η Mercedes-Benz κόβει τις «63άρες AMG» από τις E-Class Coupé και Cabriolet

Η Mercedes-Benz επανεξετάζει διαρκώς τα πολλά μοντέλα της: Κάποια διατηρούνται, κάποια νέα εμφανίζονται και άλλα εξαφανίζονται. Έτσι μπορεί ο κινητήρας V8 4.0 biturbo της AMG να δίνει σήμερα το παρών σχεδόν σε όλα τα SUV, αρχής γενομένης από την GLC, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για την E-Class. Ανανεωμένη εφέτος, μία από τις γηραιότερες Mercedes-Benz μαζί με την C-Class, η Ε διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις: μπερλίνα, στέισον, κουπέ και καμπριολέ.

Οι δύο τελευταίες, που επικεντρώνονται περισσότερο στο φαν, δεν θα έχουν πρόσβαση ωστόσο στον διτούρμπινο V8. Σύμφωνα με το αμερικανικό website Motor1, ο Γερμανός κατασκευαστής αποφάσισε να μην εντάσσει πλέον τις 63άρες εκδόσεις AMG στον κατάλογο των E-Class Coupé και Cabriolet, επειδή απλώς «δεν υπάρχει πλέον αυτή η ανάγκη».

Μια περίεργη επιλογή, δεδομένης της λιγότερο οικογενειακής τοποθέτησής τους στην γκάμα της E-Class σε σχέση με την μπερλίνα και τη στέισον. Οι 6κύλινδρες E 53 των 435 ίππων είναι κατά τα φαινόμενα επαρκείς και κατάλληλες για τη Mercedes-Benz σε αυτή την κατηγορία. Και επίσης κατά τα φαινόμενα, δεν θεωρεί πρόβλημα να αφήσει τις Audi και BMW να παίζουν μόνες τους μπάλα με μοντέλα όπως τα RS7 και M8.

node/39105

Συνεργασία VW-Ford και με τη βούλα

Το ΔΣ της VW έδωσε το «πράσινο φως» και πλέον η συνεργασία των δύο εταιρειών είναι γεγονός - Σε ποιους τομείς θα συνεργαστούν.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Συνεργασία VW-Ford και με τη βούλα

Ένα χρόνο περίπου πριν, η VW και η Ford είχαν ανακοινώσει ότι προτίθενται να συνεργαστούν και να χαράξουν μια κοινή πορεία στους τομείς της ηλεκτροκίνησης, της αυτόνομης οδήγησης αλλά και στα επαγγελματικά οχήματα. 

Πλέον αυτή η πρόθεση μετουσιώνεται σε πράξη, καθώς το ΔΣ της VW ενέκρινε τα βασικά σημεία της συμφωνίας που θα ανοίξει νέους ορίζοντες και στις δύο μεγάλες εταιρείες. 

ΜΕΒ

Βασικότερο σημείο της συμφωνίας είναι ότι η VW θα παραχωρήσει στη Ford το δικαίωμα χρήσης της πλατφόρμας ΜΕΒ για τα ηλεκτρικά οχήματα. Στην πλατφόρμα αυτή που βασίζεται το ID.3 της VW θα «πατήσει» και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Ford που θα διατίθεται στην Ευρώπη. 

Από την πλευρά της η Ford θα δώσει στη VW ένα μεσαίου μεγέθους pick-up που θα ενσωματώνει όλη την τεχνογνωσία της Ford στην κατηγορία (που είναι σημαντικότατη) και το οποίο βέβαια θα κυκλοφορήσει με τα σήματα της VW.

Τέλος, στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, οι δύο εταιρείες θα εξελίξουν από κοινού ανάλογη τεχνολογία μέσω της Argo AI, εταιρείας που η Ford χρησιμοποιεί ήδη για το σκοπό αυτό.