Το πρώτο πλήρως αυτοματοποιημένο πάρκινγκ δοκιμάζουν Daimler και Bosch [video]

Το πρώτο πλήρως αυτοματοποιημένο πάρκινγκ δοκιμάζουν Daimler και Bosch [video]

Θα εφαρμοστεί αρχικά στο Μουσείο της Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη.

Η Daimler και η Bosch δοκιμάζουν το πρώτο πλήρως αυτοματοποιημένο πάρκινγκ που βασίζεται στην τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4.
Οι αρχές στη Στουτγάρδη έδωσαν την άδεια να ξεκινήσουν οι δοκιμές στις εγκαταστάσεις του μουσείου της Mercedes-Benz στην πόλη.

Οι εταιρείες θα βασιστούν τόσο στην τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης όσο και στις υποδομές που έχει δημιουργήσει η Bosch στο συγκεκριμένο πάρκινγκ. Μέσα από τη συνεργασία των δύο επιτυγχάνεται η πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία στάθμευσης.

Ο οδηγός αφήνει το αυτοκίνητό του σε μια συγκεκριμένη θέση στην είσοδο του πάρκινγκ και μέσω μιας εφαρμογής στο smartphone δίνει εντολή στο όχημα να κατευθυνθεί σε μια κενή θέση στάθμευσης. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η τεχνολογία η οποία οδηγεί το αυτοκίνητο στην πιο κοντινή ελεύθερη θέση.

Στη συνέχεια, ο οδηγός όταν επιστρέψει στο σημείο που άφησε αρχικά το αυτοκίνητό του, δίνει μια νέα εντολή αυτό να έρθει να τον βρει. Το αυτοκίνητο ξεπαρκάρει μόνο του και κατευθύνεται στο «σημείο συνάντησης».

Δείτε το ομολογουμένως εντυπωσιακό βίντεο για το πώς λειτουργεί το σύστημα.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube