Porsche: Εικονική πραγματικότητα για την ψυχαγωγία των επιβατών

Porsche: Εικονική πραγματικότητα για την ψυχαγωγία των επιβατών

Γυαλιά εικονικής πραγματικότητας για μια πιο ευχάριστη εμπειρία ταξιδιού.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης Startup Autobahn Expo Day, η Porsche ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Holoride για ψυχαγωγία εικονικής πραγματικότητας στις πίσω θέσεις των αυτοκινήτων της.

Η ειδική μάσκα VR επιτρέπει στους επιβάτες να παρακολουθήσουν ταινίες, να παίζουν παιχνίδια ή να παραβρίσκονται ψηφιακά σε συναντήσεις αξιοποιώντας με παραγωγικό τρόπο τον χρόνο που βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο. 

Επιπλέον, χάρη σε αισθητήρες που συνδέονται με το όχημα, το ψηφιακό περιβάλλον έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται ανάλογα με τις πραγματικές κινήσεις του αυτοκινήτου μειώνοντας το αίσθημα της ζαλάδας που μπορεί να νιώθουν οι επιβάτες. Η τεχνολογία θα μπορεί επίσης να προσαρμόζει τη διάρκεια του παιχνιδιού εικονικής πραγματικότητας με τη διάρκεια του ταξιδιού η οποία υπολογίζεται μέσω του συστήματος δορυφορικής πλοήγησης.

Τα εν λόγω πολυμέσα που αλληλεπιδρούν με τις κινήσεις του οχήματος ονομάζονται "ελαστικό περιεχόμενο" και αναμένεται να εξελιχθούν από διάφορες εταιρείες στο μέλλον καθώς είναι της λογικής του "open source".

Η τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον όπου η πλήρως αυτόνομη οδήγηση θα επικρατήσει αφήνοντας αρκετό ελεύθερο χρόνο για όλους τους επιβάτες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube