Πλησιάζει το τέλος για τις μεγάλες οθόνες λένε BMW και Polestar

Πλησιάζει το τέλος για τις μεγάλες οθόνες λένε BMW και Polestar

Στο μέλλον τα αυτοκίνητα θα γίνουν τόσο «έξυπνα» που θα επικοινωνούν διαδραστικά με τον οδηγό τους. 

Ακόμη δεν τις... χαρήκαμε πάμε να τις χάσουμε; Αναφερόμαστε φυσικά στις τεράστιες οθόνες των συστημάτων infotainment με τις οποίες εξοπλίζονται ολοένα και περισσότερα αυτοκίνητα τα τελευταία χρόνια. Οι BMW και Polestar έρχονται και υπογραμμίζουν πως όπως συμβαίνει σε κάθε τι που γίνεται «μόδα», πλησιάζει και για αυτές το τέλος της ζωής τους.

«Είναι η μεγάλη οθόνη που μετράει; Προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι αργά ή γρήγορα θα αφήσουμε πίσω αυτές τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες στο εσωτερικό των αυτοκινήτων». Η άποψη αυτή ανήκει στον επικεφαλής εσωτερικού σχεδιασμού της BMWi, Matthias Junghanns, και πραγματικά θέτει νέα δεδομένα, εκεί που όλοι πλέον νομίζαμε ότι θα ζούσαμε συντροφιά με τεράστιες οθόνες αφής, ο Junghanns πιστεύει πως στο μέλλον, τα «έξυπνα» αυτοκίνητα δεν θα χρειάζονται τέτοιες οθόνες και όλα θα γίνονται διαδραστικά. 

Μπορεί αυτό να ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά ο Junghanns δεν είναι ο μόνος που το υποστηρίζει. Ο διευθυντής εσωτερικού σχεδιασμού της Polestar, Conny Blommé, έρχεται να συμφωνήσει με τον συνάδελφό του στην BMW λέγοντας πως η οθόνη του infotainment δεν πρέπει να είναι καν ένα σημείο εστίασης. «Όλα έχουν την κορύφωσή τους, και πιθανώς και οι μεγάλες οθόνες», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Η μόδα με τις μεγάλες οθόνες ξεκίνησε κατά κύριο λόγο από την Tesla, που σε μεγάλο ποσοστό «έσυρε» και τους υπόλοιπους κατασκευαστές προς αυτήν την κατεύθυνση, όμως τώρα οι κατασκευαστές δείχνουν να είναι απογοητευμένοι από αυτήν την τάση. Όλοι το κορόιδευαν στην αρχή και στη συνέχεια όλοι αποφάσισαν να το αντιγράψουν. Και μόνον από αυτό, φαίνεται ότι το μέλλον των μεγάλων οθονών, δεν είναι στο χέρι των Γερμανών ή των Σουηδών, αλλά πιθανότατα θα εξαρτηθεί από τους Καλιφορνέζους!

Με άλλα λόγια αν ο Elon Musk αποφασίσει να περάσει στις διαδραστικές λειτουργίες τότε πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν και όλοι οι υπόλοιποι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube