Πάτησε Ευρώπη το Nissan LEAF NISMO RC

Πάτησε Ευρώπη το Nissan LEAF NISMO RC

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αποτελεί πεδίο δοκιμών για τις μελλοντικές τεχνολογίες στην αυτοκίνηση, λέει η Nissan.

Η τεχνογνωσία της Nissan στα ηλεκτρικά οχήματα και η αντίστοιχη εμπειρία της από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, «παντρεύονται» στο Nissan LEAF NISMO RC.

Το τετρακίνητο LEAF NISMO RC αποδίδει πάνω από τη διπλάσια ισχύ και ροπή του προκατόχου του, που βασιζόταν στο πρώτης γενιάς LEAF του 2011. Παρέχοντας στιγμιαία διαθέσιμη ροπή 640Nm στους τροχούς και ισχύ 322 ίππων, το LEAF NISMO RC προσφέρει επιτάχυνση 0-100km / h σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα !

Η δημιουργία του τελευταίου LEAF NISMO RC εντάσσεται σε ένα πλαίσιο δοκιμών για μελλοντικές τεχνολογικές εξελίξεις και προβάλλει τις δυνατότητες των ηλεκτρικών οχημάτων της Nissan. Παράλληλα, αποδεικνύει τι μπορεί να επιτευχθεί με ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με δύο μοτέρ και σύστημα μετάδοσης σε όλους τους τροχούς, εκφράζοντας την αφοσίωση της Nissan στη συνεχή εξέλιξη και βελτίωση των EV μοντέλων της.

«Η εμπειρία της Nissan ως πρωτοπόρου στα επιβατικά ηλεκτρικά οχήματα, σε συνδυασμό με την καινοτομία της NISMO, για πάνω από 60 χρόνια, οδήγησε στη σύλληψη ενός μοναδικού αυτοκινήτου», δήλωσε ο Michael Carcamo, διευθυντής της Nissan Global Motorsport.

Το LEAF NISMO RC καταδεικνύει τη δύναμη και την απόδοση των ηλεκτρικών οχημάτων , ως βασικά συστατικά του οράματος Nissan Intelligent Mobility.

«Όποιος έχει οδηγήσει ποτέ ένα Nissan LEAF θα γνωρίζει πόσο απολαυστική οδήγηση του προσφέρει», δήλωσε η Helen Perry, επικεφαλής των ηλεκτρικών οχημάτων της Nissan Europe. «Το LEAF e + έχει έναν κινητήρα 217PS, ο οποίος σε συνδυασμό με μια μεγαλύτερη μπαταρία και το e-Pedal, το κάνει ακόμα πιο συναρπαστικό. Αυτό καταδεικνύεται και από τις πωλήσεις του LEAF, με το 20% εξ αυτών να αφορούν την συγκεκριμένη έκδοση».

Βασισμένο στην ήδη εντυπωσιακή απόδοση και αποτελεσματικότητα του LEAF των 40 kWh, το LEAF e+ προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη εμβέλεια οδήγησης, με αναβαθμισμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης. Η συμπαγής μπαταρία 62 kWh του μοντέλου είναι αποτελεσματική και ισχυρή, με αύξηση της ενεργειακής πυκνότητας κατά 25% και αύξηση της χωρητικότητας αποθήκευσης ενέργειας κατά 55%, δίνοντας στο LEAF e+ έως 385 km αυτονομίας (σε μικτό κύκλο WLTP), με μία μόνο φόρτιση.

Το νέο Nissan LEAF είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τις €33.990.

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube