Panasonic SPYDR: Το παρμπρίζ του μέλλοντος [video]

Panasonic SPYDR: Το παρμπρίζ του μέλλοντος [video]

Η Panasonic άδραξε την ευκαιρία του ψηφιακού CES στο Las Vegas για να αποκαλύψει μια εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας που θα μπορούσε να είναι το παρμπρίζ του αύριο.

Panasonic Automotive SPYDR

Δεν είναι η πρώτη φορά που η επαυξημένη πραγματικότητα εμφανίζεται σε ένα αυτοκίνητο, καθώς αρκετά πρωτότυπα head-up display έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους με δυναμικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ του περιβάλλοντος και του παρμπρίζ. Αλλά στο CES στο Las Vegas, ο γίγαντας των ηλεκτρονικών Panasonic θέλησε να προχωρήσει περισσότερο με το κόκπιτ «SPYDR» που χρησιμοποιείται στο αυτοκίνητο για αλληλεπιδράσεις απολύτως ενσωματωμένες οπτικά στο πεδίο του οδηγού.

Το HUD με την ονομασία SPYDR συνδυάζει τρισδιάστατες προβολές και τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει τον οδηγό, απευθείας στο οπτικό πεδίο του. Ενώ οι κατασκευαστές έχουν ποντάρει ιδιαίτερα στον φωτισμό τα τελευταία χρόνια, ο οποίος εξελίσσεται ισχυρά, αυτός είναι ένας ενδιαφέρων νέος τομέας εμπειρογνωμοσύνης που θα μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη επενδύσεων τα επόμενα χρόνια.

Μέχρι τώρα, τα head-up display έχουν σημειώσει μικρή πρόοδο. Χρώμα, πιο ποικίλες πληροφορίες, καλύτερη ενσωμάτωση στο παρμπρίζ, αλλά τίποτα πραγματικά εξαιρετικό στον ορίζοντα. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει με την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία θα επιτρέψει στο HUD να συνδεθεί με υπηρεσίες σε πραγματικό χρόνο.

Σε συνδυασμό με το «eye tracking», την παρακολούθηση των ματιών του οδηγού, ένα τέτοιο HUD συνδυάζει την πλοήγηση σε πραγματικό χρόνο, την προειδοποίηση κινδύνου και την πολύ καλή ανάλυση 4K. Η Panasonic δεν είναι στην πρώτη της προσπάθεια, καθώς είναι μια εξέλιξη του πρώτου SPYDR που παρουσιάστηκε πέρυσι, πάλι στο CES. Ένα σημάδι, επίσης, ότι η τεχνολογία εξελίσσεται και ότι θα μπορούσε γρήγορα να πάρει το δρόμο της για τα αυτοκίνητα παραγωγής. Αρχικά σε μοντέλα υψηλής κλάσης και αργότερα, προφανώς, στα μαζικής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube