Το Opel Insignia GSi λανσάρει το νέο πολυλειτουργικό σπορ κάθισμα της γερμανικής εταιρείας [video]

Το Opel Insignia GSi λανσάρει το νέο πολυλειτουργικό σπορ κάθισμα της γερμανικής εταιρείας [video]

Το νέο σπορ κάθισμα διαθέτει θέρμανση, εξαερισμό, λειτουργία μασάζ και ρυθμιζόμενα πλαϊνά τμήματα.

Τα μελετημένα καθίσματα αποτελούν χαρακτηριστικό της Opel, όπως το θρυλικό “Blitz” στη μάσκα. Η Γερμανική εταιρία προσφέρει εργονομικά καθίσματα με πιστοποίηση AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.) για μία ευρεία γκάμα μοντέλων, ξεκινώντας από το μικρό crossover Opel Crossland X.

Την τελευταία λέξη στην τεχνολογία και σχεδίαση καθισμάτων για ρυθμιζόμενη πλευρική στήριξη και υψηλή άνεση στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, λανσάρουν τώρα τα νέα Opel Insignia GSi και GSi Sports Tourer. Το σπορ κάθισμα Opel performance, πιστοποιημένο από το AGR είναι εξοπλισμένο με όλα τα προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως κλιματισμό, λειτουργία μασάζ και ρυθμιζόμενα πλαϊνά τμήματα. Στα χαρακτηριστικά αυτά προστίθεται η μεγάλη πλάτη με το ενσωματωμένο προσκέφαλο και τα έντονα πλαϊνά μέρη που παραπέμπουν σε κεφάλι κόμπρας, καθώς και η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο δερμάτινους χρωματικούς συνδυασμούς.

Opel Insignia GSi Seats 1

Η απόσταση, το ύψος και η γωνία της πλάτης των καθισμάτων, που θυμίζει βασιλική κόμπρα έτοιμη να επιτεθεί, ρυθμίζονται ηλεκτρικά. Τα ρυθμιζόμενα μαξιλάρια της οσφυϊκής υποστήριξης τεσσάρων κατευθύνσεων μαζί με τα προσαρμοζόμενα πλαϊνά τμήματα ενεργοποιούνται επίσης ηλεκτρικά. Όλες αυτές οι ρυθμίσεις μπορούν να αποθηκεύονται μέσω του πλήκτρου μνήμης, με την ρύθμιση της κλίσης του καθίσματος να γίνεται με το χέρι. Ο εξαερισμός και η θέρμανση ενσωματώνονται στο έδρανο και την πλάτη, με την τελευταία να διαθέτει και λειτουργία μασάζ. Συνολικά, η ρυθμιζόμενη πλευρική υποστήριξη και τα χαρακτηριστικά άνεσης, κάνουν το νέο κάθισμα Opel performance μοναδικό στην κατηγορία του.

Opel Insignia GSi Seats 2

Η βασική δομή του καθίσματος performance σχεδιάστηκε από την Opel. Τα κύρια ατσάλινα εξαρτήματα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Kaiserslautern. Η ενιαία εξέλιξη και παραγωγή του νέου μπάκετ καθίσματος πετυχαίνει και σημαντική μείωση του βάρους. Για παράδειγμα, το επώνυμο σπορ κάθισμα – χωρίς κάποιο από τα χαρακτηριστικά άνεσης που διατίθενται για το GSi – του Corsa OPC ζυγίζει 28 kg, ενώ το νέο πολυλειτουργικό σπορ κάθισμα του Opel Insignia GSi ζυγίζει μόλις 26 kg.

[Πηγή: Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube