Οι σχεδιαστές της Ford δημιουργούν απευθείας σε 3D [videos]

Οι σχεδιαστές της Ford δημιουργούν απευθείας σε 3D [videos]

Η δημιουργία τρισδιάστατων σχεδίων γίνεται πιο γρήγορα και πιο εύκολα, χάρη στο εργαλείο εικονικής πραγματικότητας Gravity Sketch

Οι σχεδιαστές της Ford έχουν πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο Gravity Sketch, το οποίο μέσω εικονικής πραγματικότητας τους επιτρέπει να δημιουργούν τρισδιάστατα σχέδια, κάτι που ενδεχομένως θα συμβάλει στη μείωση του χρόνου εξέλιξης νέων μοντέλων.

Παραδοσιακά, η διαδικασία του σχεδιασμού ξεκινά από σχέδια στο χαρτί ή στον ηλεκτρονικό υπολογιστή που μεταφράζονται στη συνέχεια σε λεπτομερή τρισδιάστατα μοντέλα, τα οποία αξιολογούνται σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας. Η μετάβαση από τις δύο στις τρεις διαστάσεις διαρκεί εβδομάδες, κάτι που σημαίνει πως οι σχεδιαστές πρέπει να είναι πολύ επιλεκτικοί με το τι θα προχωρήσει στην επόμενη φάση.

Με το Gravity Sketch, οι σχεδιαστές μπορούν να αφήσουν για λίγο τις ψηφιακές ταμπλέτες, αντικαθιστώντας το πενάκι με γυαλιά εικονικής πραγματικότητας και δύο χειριστήρια. Χάρη στο εξελιγμένο λογισμικό, η δημιουργία τρισδιάστατων σχεδίων γίνεται ακόμη πιο εύκολη, αφού οι γραμμές δημιουργούνται στο χώρο με αντίστοιχες κινήσεις των χεριών. Μέσω απλών χειρονομιών, ο χρήστης του Gravity Sketch μπορεί να ζουμάρει, να περιστρέφει και να επεξεργάζεται το τρισδιάστατο σχέδιο, προσαρμόζοντας τις γραμμές του πάνω σε μοντέλα ανθρώπων για βέλτιστα αποτελέσματα.

Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι ο σχεδιαστής αποκτά σε πραγματικό χρόνο μια πολύ καλή εικόνα για το πως δείχνει η δημιουργία του από διάφορες οπτικές γωνίες, αποφεύγοντας από νωρίς πιθανά λάθη, ενώ μπορεί να μπει ακόμα και στο εσωτερικό, βλέποντας μέσα από τα μάτια του πελάτη.

Ο Michael Smith, πρόεδρος σχεδιασμού της Ford, αναφέρει πως βλέποντας το όχημα από διαφορετικές γωνίες κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού, ενισχύεται η δημιουργικότητα και προωθείται η ανθρωποκεντρική προσέγγιση από την αρχή μέχρι το τέλος.

Ο συνιδρυτής και CEO της Gravity Sketch, Oluwaseyi Sosanya δήλωσε: "Η συνεργασία μας με τους σχεδιαστές της Ford, μας επιτρέπει να μπούμε βαθιά στη δημιουργική διαδικασία, εξελίσσοντας περαιτέρω την εφαρμογή μας για να καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες τους, έτσι ώστε να δημιουργήσουν τα καλύτερα δυνατά οχήματα για τους πελάτες τους".

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube