O Bill Gates κάνει βόλτα στο κέντρο του Λονδίνου με ένα αυτόνομο όχημα [video]

O Bill Gates κάνει βόλτα στο κέντρο του Λονδίνου με ένα αυτόνομο όχημα [video]

Η βρετανική εταιρεία Wayve εξέλιξε ένα νέο σύστημα αυτόνομης οδήγησης που ενθουσίασε τον Bill Gates, o οποίος το δοκίμασε στους δρόμους του Λονδίνου. 

Παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς έχει δηλώσει λάτρης της αυτοκίνησης, ο Bill Gates είναι βέβαιος πως δεν απέχει πολύ η ημέρα που θα παραδώσουμε τον έλεγχο του αυτοκινήτου μας σε μια «μηχανή». 

Και αυτό διότι όπως ισχυρίζεται, η πρόοδος στην αυτόνομη οδήγηση είναι τεράστια. Ο ίδιος μάλιστα πιστεύει πως μέσα στην επόμενη δεκαετία όλα θα έχουν αλλάξει. «Όταν συμβεί αυτό, τα αυτόνομα οχήματα (AV) θα αλλάξουν τη μεταφορά τόσο δραματικά όσο ο υπολογιστής άλλαξε την εργασία γραφείου», σημειώνει ο Gates. 

Αυτήν τη στιγμή, βρισκόμαστε κοντά στο σημείο καμπής, μεταξύ των επιπέδων 2 και 3. Το πρώτο αυτοκίνητο επιπέδου 3 εγκρίθηκε πρόσφατα για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και μόνο σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες και συγκεκριμένες περιοχές. 

Σύμφωνα με τον Bill Gates, η ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης θα γίνει μέσα από τη βελτίωση αλγορίθμων που θα επιτρέπουν στους αισθητήρες να σαρώνουν σε πραγματικό χρόνο το δρόμο και να ενημερώνουν το αυτοκίνητο για πράγματα στα οποία πρέπει να αντιδράσει, όπως για παράδειγμα πεζοί που διασχίζουν το δρόμο ή άλλος οδηγός που μπαίνει απότομα στη λωρίδα μας, κτλ.

Πρόσφατα ο Bill Gates είχε την ευκαιρία να κάνει μια βόλτα στο Λονδίνο με ένα αυτόνομο όχημα κατασκευασμένο από τη βρετανική εταιρεία Wayve. Η εταιρεία αυτή είχε αναπτύξει μια νέα προσέγγιση πάνω στην αυτόνομη οδήγηση. Ενώ τα περισσότερα AV μπορούν να κινηθούν μόνο σε δρόμους που έχουν φορτωθεί στο σύστημά τους, το Wayve μπορεί να κινηθεί οπουδήποτε μπορεί να οδηγήσει ένας άνθρωπος.

Βασίζεται στη γνώση που συγκεντρώνεις οδηγώντας και στην επανάληψη. Ο αλγόριθμος μαθαίνει με το παράδειγμα και εφαρμόζει μαθήματα που αποκτήθηκαν από την οδήγηση και προσομοιώσεις στον πραγματικό κόσμο για να ερμηνεύσει το περιβάλλον και να ανταποκριθεί σε πραγματικό χρόνο.

Σύμφωνα με τον Gates το αποτέλεσμα ήταν «μια αξέχαστη βόλτα» καθώς το αυτοκίνητο τον οδήγησε στο κέντρο του Λονδίνου, το οποίο είναι ένα από τα πιο απαιτητικά περιβάλλοντα οδήγησης που μπορεί κανείς να φανταστεί.

Δείτε το βίντεο από τη βόλτα του Bill Gates στο κέντρο του Λονδίνου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube