Μια πολυθρόνα γραφείου με... τελική ταχύτητα 19,5 km/h

Μια πολυθρόνα γραφείου με... τελική ταχύτητα 19,5 km/h

Μια από τις πιο τρελές ιδέες που έχουμε δει, με την υπογραφή των μηχανικών της VW στη Νορβηγία.

H VW Νορβηγίας έφτιαξε μια ηλεκτροκίνητη πολυθρόνα γραφείου που έχει χαρακτηριστικά αυτοκινήτου! Κάποιοι μηχανικοί της εταιρείας φαίνεται πως είχα μπόλικο ελεύθερο χρόνο και κατασκεύασαν μια μοναδική καρέκλα/πολυθρόνα γραφείου, ηλεκτροκίνητη, θερμαινόμενη, με προβολείς και ηχοσύστημα και μπόλικα άλλα καλούδια, που μόνο σε έπιπλο δεν παραπέμπουν. 

Έχει τελική ταχύτητα 19,5 km/h καθώς κινείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ που παίρνει ισχύ από μια μπαταρία της οποίας η πλήρης φόρτιση εξασφαλίζει αυτονομία 12 km. 

Μόλις καθίσεις στο κάθισμα και δεθείς με τη ζώνη ασφαλείας (!!!) έχεις στη διάθεσή σου έναν πλήρη εξοπλισμό για να ρυθμίσεις την κίνησή της. Οι προβολείς LED εξασφαλίζουν ασφαλή κίνηση στους... σκοτεινούς διαδρόμους του γραφείου, μια κόρνα ειδοποιεί τους απρόσεκτους συναδέλφους που κουτσομπολεύουν όρθιοι σε μια γωνιά, ενώ ένα ηχοσύστημα δίνει άλλον αέρα στις δύσκολες ώρες της δουλειάς. 

Αν κάποιος έχει μια γιορτή στο γραφείο μπορείτε να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα... πάρτι με φώτα που αναβοσβήνουν, ενώ αν πρέπει να μεταφέρεται κάτι βαρύ μέσα στο χώρο εργασίας υπάρχει και κοτσαδόρος! 

Βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει ένα σύστημα infotainment που σας κρατά ενήμερους για το τι συμβαίνει με την καρέκλα. Αυτό περιλαμβάνει αισθητήρες 360 μοιρών και μια κάμερα.

Αν σας άρεσε όλη αυτή η ιδέα (που δεν το πιστεύουμε), να σας πληροφορήσουμε πως δεν πωλείται. Είναι απλώς κάτι που κατασκευάστηκε για να βοηθήσει στη διαφήμιση της σειράς van και εμπορικών οχημάτων της VW. Και μάλλον, για να κάνει το γύρο του κόσμου αυτή η «είδηση» φαίνεται πως η ιδέα πέτυχε το σκοπό της. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube