Mercedes-Benz: Εγκρίθηκε το πρώτο σύστημα αυτόνομης στάθμευσης

Mercedes-Benz: Εγκρίθηκε το πρώτο σύστημα αυτόνομης στάθμευσης

Η Ομοσπονδιακή Αρχή Μεταφορών της Γερμανίας, KBA, ενέκρινε το πρώτο αυτοματοποιημένο σύστημα στάθμευσης (Επιπέδου 4) το οποίο σύντομα θα λειτουργήσει στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης.

Ο τομέας της αυτόνομης οδήγησης κερδίζει συνεχώς έδαφος. Και ενώ ανάλογα συστήματα στάθμευσης έχουν απασχολήσει κατά καιρό τη δημοσιότητα -στα πλαίσια της εξελικτικής διαδικασίας- πλέον ήρθε η ώρα αυτά να γίνουν πράξη.

Η Γερμανία έδωσε το πράσινο φως στη Mercedes-Benz να μετατρέψει τον Ρ6 χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου της Στουτγάρδης σε ένα αυτόνομο πάρκινγκ. Έτσι, πολύ σύντομα (εντός του 2022) τα μοντέλα S-Class και EQS που είναι εφοδιασμένα με το INTELLIGENT PARK PILOT θα μπορούν να αφήνουν τον οδηγό τους στην είσοδο και να πηγαίνουν να παρκάρουν μόνα τους.

Η όλη διαδικασία έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να διευκολύνει τη ζωή του χρήστη. Χρησιμοποιώντας μία εφαρμογή στο smartphone μπορεί να γίνει κράτηση για μία θέση στο χώρο στάθμευσης. Φτάνοντας στην είσοδο ή σε κάποιο ορισμένο σημείο κοντά στην πύλη του αεροδρομίου, ο οδηγός εξέρχεται του οχήματος και αυτό αναλαμβάνει μόνο του να πάει να παρκάρει.

Έτσι, κερδίζει χρόνο, δεν περπατάει πολύ και δεν χρειάζεται να κάνει βόλτες για να βρει ελεύθερη θέση. Ακολούθως, όταν επιστρέψει από το ταξίδι του καλεί πάλι αυτόματα το αυτοκίνητο, το οποίο εξέρχεται και το παραλαμβάνει από το ίδιο σημείο.

Η τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί για την έξυπνη αυτή υποδομή φέρει την υπογραφή της Bosch. Μία σειρά από αισθητήρες βρίσκονται τοποθετημένοι στο γκαράζ. Αυτοί παρακολουθούν τους διαδρόμους και τις θέσεις στάθμευσης, ενώ παράλληλα μεταφέρουν δεδομένα προς τα αυτοκίνητα. Τα τελευταία, αναλόγως, ενημερώνονται για το σημείο που πρέπει να κατευθυνθούν -την ελεύθερη θέση στάθμευσης- καθώς και για τυχόν εμπόδια, ράμπες ή οτιδήποτε βρεθεί στο δρόμο τους. Εάν κάτι συμβεί, φρενάρουν με ασφάλεια και συνεχίζουν όταν η διαδρομή καθαρίσει και πάλι.

Αναφορικά με το INTELLIGENT PARK PILOT αποτελεί μία νέα υπηρεσία της Mercedes-Benz, η οποία αυτή τη στιγμή διατίθεται μέσω του Mercedes me connect στις S-Class και EQS. Σε βάθος χρόνου, ωστόσο, αναμένεται πως και άλλα μοντέλα θα αποκτήσουν τις ανάλογες δυνατότητες αυτόνομης στάθμευσης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube