Mercedes-Benz: Διαθέσιμη η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 στην Γερμανία

Mercedes-Benz: Διαθέσιμη η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 στην Γερμανία

Η Mercedes-Benz S-Class και η EQS είναι πλέον διαθέσιμες στην Γερμανία με το σύστημα Drive Pilot, το οποίο προσφέρει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3.

Από τις 17 Μαΐου, όσοι Γερμανοί οδηγοί θελήσουν να αποκτήσουν την Mercedes-Benz S-Class ή την EQS, θα μπορούν να τις εξοπλίσουν με το σύστημα Drive Pilot, το παρέχει τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3.

Η Mercedes-Benz είναι η πρώτη μάρκα που από τον περασμένο Δεκέμβριο, κατάφερε να πάρει διεθνή έγκριση για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3. Το σύστημα προφέρεται ως προαιρετικός εξοπλισμός με το κόστος του να ανέρχεται στα €5.000 για την S-Class και στα €7.430 για την ηλεκτρική EQS. 

Mercedes-Benz Drive Pilot

Nα σημειώσουμε ότι στο επίπεδο 3, το σύστημα δεν προσφέρει πλήρως αυτόνομη λειτουργία. Το Drive Pilot μπορεί να λειτουργήσει σε συνθήκες συμφόρησης και στον αυτοκινητόδρομο με ταχύτητες μέχρι 60 km/h. Επιπλέον, το σύστημα μπορεί να ελέγξει την ταχύτητα που κινείται το αυτοκίνητο, την απόσταση από τα υπόλοιπα οχήματα, να αλλάξει λωρίδες και να αποφύγει ατύχημα σε απρόσμενες καταστάσεις.

Προς το παρών, η διεθνής έγκριση του συστήματος δεν σημαίνει ότι τα μοντέλα της Mercedes-Benz με το Drive Pilot μπορούν να κινηθούν αυτόνομα σε όλο τον κόσμο, καθώς κάθε χώρα έχει τους δικούς της κανονισμούς για την χρήση των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube