Mercedes-AMG: Εξελίσσει ηλεκτρικό τούρμπο με την Garrett

Mercedes-AMG: Εξελίσσει ηλεκτρικό τούρμπο με την Garrett

Η τεχνολογία που προέρχεται από την Formula 1 θα εφαρμοστεί σε μοντέλα παραγωγής της AMG.

Η Mercedes-AMG ανακοίνωσε πως εξελίσσει ένα νέο ηλεκτρικό τούρμπο για την επόμενη γενιά μοντέλων της. Η τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά σε όχημα παραγωγής από το Affalterbach εξελίσσεται σε συνεργασία με την Garrett Motion.

Το ηλεκτρικό τούρμπο προέρχεται από την Formula 1 και συνδυάζει την αμεσότητα ενός μικρού υπερσυμπιεστή με την απόδοση ενός μεγάλου. Ένας ηλεκτροκινητήρας μεγέθους 4 cm βρίσκεται ενσωματωμένος στον άξονα του τούρμπο και παίρνει ενέργεια από σύστημα 48V. Ο εξηλεκτρισμός βελτιώνει την απόκρισή από χαμηλά και σε όλο το φάσμα των στροφών εξαλείφοντας το turbo-lag. Αυτό έχει θετικές επιπώσεις στις επιταχύνσεις από στάση καθώς το πεντάλ του γκαζιού έχει καλύτερη απόκριση ενώ η ροπή είναι αυξημένη στα χαμηλά rpm.

Το ηλεκτρικό τούρμπο της AMG φτάνει μέχρι και τις 170.000 rpm επιτρέποντας υψηλή ροή του αέρα, ενώ συνδέεται με το σύστημα ψύξης του κινητήρα για να διατηρεί ιδανική θερμοκρασία.

Ο Tobias Moers, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Mercedes-AMG GmbH δήλωσε: «Έχουμε ξεκαθαρίσει τους στόχους μας για ένα εξηλεκτρισμένο μέλλον. Για να τους πετύχουμε, βασιζόμαστε σε καινοτόμα εξαρτήματα. Με αυτή την κίνηση υποστηρίζουμε στρατηγικά την  τεχνολογία μας και την προσαρμόζουμε στις δικές μας απαιτήσεις από πλευράς απόδοσης. Το πρώτο βήμα περιλαμβάνει το ηλεκτρικό τούρμπο - ένα παράδειγμα τεχνολογίας Formula 1 που μεταφέρεται στο δρόμο - το οποίο επιτρέπει επίπεδα ευελιξίας στα οποία ήταν αδύνατο να φτάσουν μέχρι στιγμής οι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες.»

Η Mercedes-AMG δεν αποκάλυψε το πρώτο μοντέλο παραγωγής της που θα ενσωματώσει το ηλεκτρικό τούρμπο, όμως είναι πιθανό αυτό να είναι η επερχόμενη κορυφαία Plug-in Hybrid έκδοση της Mercedes-AMG GT 4-Door.

[Πηγή: Mercedes-AMG]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube