Με σύστημα αναγνώρισης προσώπου το νέο Mazda CX-60

Με σύστημα αναγνώρισης προσώπου το νέο Mazda CX-60

Το πρωτοποριακό Mazda Driver Personalization System που κάνει ντεμπούτο στο Mazda CX-60 αναγνωρίζει τον οδηγό και προσαρμόζει αυτόματα την κατάλληλη θέση οδήγησης.

Mazda CX-60

Η Mazda κατά τη διάρκεια ανάπτυξης του πρώτου Plug-in Hybrid μοντέλου της, διενεργεί εκτενείς έρευνες και τα ευρήματά της δείχνουν ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει πως να προσαρμόσει το κάθισμα του οδηγού, για να επιτύχει μία άνετη οδήγηση. Στην πραγματικότητα, μόνο το 40% των οδηγών κάθονται σωστά. Στοχεύοντας στην επίλυση αυτού του προβλήματος, η Mazda, κατά την εξέλιξη του CX-60, ανέπτυξε την τεχνολογία Driver Personalization System.

Πρόκειται για ένα προηγμένο σύστημα εξατομίκευσης για τον οδηγό. Μία τεχνολογία που αναγνωρίζει κάθε οδηγό και διαμορφώνει αυτόματα τη θέση του καθίσματος, του τιμονιού, τους καθρέφτες και τα όργανα του αυτοκινήτου, για μέγιστη άνεση και ασφάλεια.

Mazda CX-60 

Το σύστημα χρησιμοποιεί μία κάμερα που κοιτάζει τον οδηγό, η οποία ενεργοποιεί την τεχνολογία εκτίμησης της σωματικής διάπλασης. Αφού ο οδηγός εισάγει το ύψος του χειροκίνητα την πρώτη φορά, το σύστημα τότε υπολογίζει και προτείνει την καλύτερη θέση για το άτομο αυτό, με βάση τη θέση των ματιών του. Βεβαίως, ο οδηγός μπορεί να επέμβει και να προσαρμόσει τη θέση όπως εκείνος επιθυμεί. 

Το νέο σύστημα εξατομίκευσης για τον οδηγό του CX-60, περιλαμβάνει τρεις λειτουργίες: αυτόματη ρύθμιση θέσης οδήγησης, αυτόματη αποκατάσταση ρυθμίσεων και βοήθεια εισόδου/εξόδου. 

Η αυτόματη ρύθμιση θέσης οδήγησης χρησιμοποιεί μια κάμερα, για να ανιχνεύσει τη θέση των ματιών του οδηγού και στοιχεία σχετικά με το ύψος αυτού, για να εκτιμήσει το σωματότυπό του. Στη συνέχεια, προσαρμόζει αυτόματα το κάθισμα, το τιμόνι, το HUD (Head Up Display) και τους εξωτερικούς καθρέφτες, ώστε να ταιριάζουν με τη θέση των ματιών του οδηγού.

Η αυτόματη επαναφορά ρυθμίσεων χρησιμοποιεί αναγνώριση προσώπου και δεδομένα για περισσότερες από 250 ρυθμίσεις, που είναι αποθηκευμένες στο αυτοκίνητο -συμπεριλαμβανομένης της θέσης οδήγησης, του ήχου και του κλιματισμού- για γρήγορη και αυτόματη επαναφορά των ρυθμίσεων για κάθε άτομο, όταν αλλάζει ο οδηγός. Το σύστημα μπορεί να αποθηκεύσει ρυθμίσεις για έως και έξι άτομα, συν τους επισκέπτες.

Επιπλέον, η λειτουργία υποβοήθησης εισόδου/εξόδου διευκολύνει τον οδηγό να μπαίνει και να βγαίνει από το αυτοκίνητο, μετακινώντας το τιμόνι και το κάθισμα.

Για να γίνει κατανοητή η λειτουργία του συστήματος εξατομίκευσης του οδηγού, η Mazda Autoone σε συνεργασία με τον Brand Ambassador της μάρκας στην Ελλάδα, τον καταξιωμένο Ελληνοιάπωνα chef, Σωτήρη Κοντιζά, δημιούργησε το παρακάτω βίντεο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube