Mazda: Έρχονται οι εικονικοί διακόπτες

Mazda: Έρχονται οι εικονικοί διακόπτες

Πώς η Mazda θα αντικαταστήσει τους φυσικούς διακόπτες στο εσωτερικό των αυτοκινήτων της, με ολογράμματα. 

Στο άμεσο μέλλον δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν χάλασε ο διακόπτης για τα ηλεκτρικά παράθυρα ή αν η οθόνη αφής δεν ανταποκρίνεται στις εντολές σας για ρύθμιση του κλιματιστικού.

Η Mazda κατέθεσε στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ μια ενδιαφέρουσα νέα εφεύρεση που προτείνει την αντικατάσταση των φυσικών χειριστηρίων καμπίνας με εικονικά κουμπιά.

Η νέα αυτή τεχνολογική καινοτομία θα παρουσιαστεί στο SEMA Show στο Λας Βέγκας, που επέστρεψε πανηγυρικά μετά από δύο χρόνια, στα οποία η πανδημία το είχε εξαναγκάσει να κρατήσει τις πόρτες του κλειστές. Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές εκθέσεις καθώς σε αυτήν προβάλλονται όλες οι εξελίξεις και καινοτομίες που «παντρεύουν» τα ηλεκτρονικά με την αυτοκίνηση, ένας... γάμος που στις μέρες μας πλέον είναι αναπόφευκτος.

μαζδ

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, την τεχνολογία των ολογραμμάτων την είχε παρουσιάσει από το 2017 η BMW με το HoloActive Touch System, το οποίο είχε ενσωματωθεί στο πρωτότυπο της εταιρίας, το i Inside Future Concept.

Σε αντίθεση με την BMW που ο χρήστης απλά με χειρονομίες στον αέρα ρύθμιζε κάποιες από τις λειτουργίες του αυτοκινήτου, η Mazda έχει υιοθετήσει ένα σύστημα που προβάλει ένα εικονίδιο (συμβατό ως προς την απεικόνιση με τον παραδοσιακό διακόπτη) σε κάποιο σημείο του αυτοκινήτου και ο οδηγός αγγίζοντας αυτό το εικονίδιο ρυθμίζει την αντίστοιχη λειτουργία. 

Αυτό σημαίνει ότι η Mazda οραματίζεται έναν προτζέκτορα που μπορεί να εμφανίσει μια ολογραφική εικόνα σε μια επιφάνεια. Όταν ο χρήστης βάζει το δάχτυλό του στο εικονικό «κουμπί», ένα είδος αισθητήρα θα ανιχνεύσει την αλλαγή στο σχήμα της προβαλλόμενης εικόνας, και αυτή η αλλαγή μεταφέρεται σε έναν υπολογιστή που στη συνέχεια την «μεταφράζει» σε εντολή υλοποίησης της αντίστοιχης λειτουργίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube