Ματιά στο μέλλον με το HMI Virtual Cockpit της Hyundai [video]

Ματιά στο μέλλον με το HMI Virtual Cockpit της Hyundai [video]

Εξελιγμένες οθόνες αφής και τρισδιάστατα γραφικά βελτιώνουν την εμπειρία χρήσης.

Η Hyundai παρουσίασε την πρότασή της για τα εσωτερικά των αυτοκινήτων του μέλλοντος με το HMI Virtual Cockpit που περιλαμβάνει προηγμένη διεπαφή μέσω πολλαπλών οθονών αφής.

Στο επίκεντρο του HMI Virtual Cockpit το  οποίο τοποθετήθηκε στο εσωτερικό ενός ειδικά διαμορφωμένου Hyundai i30 βρίσκεται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με εντυπωσιακά τρισδιάστατα γραφικά. Η αίσθηση του βάθους ενισχύεται από τα δύο πάνελ οθονών που βρίσκονται το ένα πίσω από το άλλο με απόσταση 6mm μεταξύ τους. Σύμφωνα με τη Hyundai, η τρισδιάστατη απεικόνιση ενισχύει και την ταχύτητα απόκρισης του οδηγού στα ερεθίσματα - για αυτό το λόγο, οι σημαντικές πληροφορίες όπως τα όρια ταχύτητας παρουσιάζονται στην πρώτη οθόνη.

Hyundai

Το ανασχεδιασμένο τιμόνι ενσωματώνει δύο μεγάλες επιφάνειες αφής με τέσσερα πλήκτρα σε κάθε πλευρά, τα οποία ο χρήστης μπορεί να διαμορφώσει ανάλογα με τις προτιμήσεις του, μειώνοντας τον αριθμό των πλήκτρων και της πολυπλοκότητας.

Οι επιφάνειες αφής έχουν απτική ανάδραση, κάνοντας την εμπειρία πιο ευχάριστη για τον χρήστη. Το ίδιο ισχύει και για την μεγάλη οθόνη αφής στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας από την οιποία ο οδηγός έχει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του οχήματος.

Το HMI Virtual Cockpit βρίσκεται ακόμα σε στάδιο πρωτοτύπου αλλά αρκετά από τα στοιχεία που ενσωματώνει ίσως περάσουν στα μελλοντικά μοντέλα παραγωγής της Hyundai. Η σχετική έρευνα της εταιρείας σε συνεργασία με το Würzburg Institute for Traffic Science για την αξιολόγηση του εν λόγω συστήματος έδειξε πως τα επίπεδα προσοχής των οδηγών παρέμειναν σε πολύ καλό επίπεδο ακόμα και σε πιο απαιτητικές διεργασίες, σύμφωνα πάντα με τις προδιαγραφές της AAM και της NHTSA.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube