Κοινοπραξία για υψηλής απόδοσης συσκευές αποθήκευσης ενέργειας [video]

Κοινοπραξία για υψηλής απόδοσης συσκευές αποθήκευσης ενέργειας [video]

Οι εταιρείες Bosch, GS Yuasa και Mitsubishi συνεργάζονται για τον διπλασιασμό της χωρητικότητας της μπαταρίας σε ηλεκτρικά οχήματα.

Η Robert Bosch GmbH και οι ιαπωνικές εταιρείες GS Yuasa International Ltd. με έδρα το Κιότο και Mitsubishi Corporation με έδρα το Τόκυο δημιούργησαν την κοινοπραξία με την επωνυμία «Lithium Energy and Power GmbH & Co KG».

Η νέα εταιρεία θα εδρεύει στη Στουτγάρδη και σκοπό έχει την ανάπτυξη της τεχνολογίας μπαταριών ιόντων λιθίου επόμενης γενιάς. Αυτή η νέα γενιά μπαταριών είναι απαραίτητη προκειμένου να καταστεί το ηλεκτρικό όχημα ένα επιτυχημένο μαζικό προϊόν στην επόμενη δεκαετία. «Με τη δημιουργία αυτής της κοινής επιχείρησης, δεν θέλουμε να πετύχουμε τίποτα λιγότερο από ένα γιγαντιαίο άλμα προς τα εμπρός στην ανάπτυξη της τεχνολογίας των μπαταριών. Στόχος μας είναι να κάνουμε τις μπαταρίες ιόντων λιθίου δύο φορές πιο αποτελεσματικές» αναφέρει ο Dr. Volkmar Denner, ο οποίος, ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Robert Bosch GmbH, είναι υπεύθυνος για την έρευνα και την ανάπτυξη.

Για την ηλεκτροκίνηση, πιο αποτελεσματικές μπαταρίες θα σημαίνει και μεγαλύτερη γκάμα οχημάτων. Για τους καταναλωτές, το ηλεκτρικό όχημα θα είναι οικονομικά πιο προσιτό, δεδομένου ότι οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες θα είναι μικρότερες σε μέγεθος. Η Robert Bosch GmbH και οι συνεργάτες της είναι πεπεισμένοι ότι η ηλεκτροκίνηση θα αποτελέσει μαζική αγορά από το 2020 και μετά με στόχο το σεβασμό προς το περιβάλλον κοινοπραξία «Lithium Energy and Power GmbH & Co KG» ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2013. Η Bosch κατέχει το 50% των μετοχών ενώ οι GS Yuasa International Ltd και Mitsubishi Corporation από 25% έκαστη. Η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου αντικατοπτρίζεται από τα παραπάνω ποσοστά μετοχών. Τα μέλη του είναι οι Dr. Rolf Speicher από την Robert Bosch GmbH, Toshio Ohara από την GS Yuasa International Ltd. και Yutaka Kashiwagi από την Mitsubishi Corporation, οι οποίοι θα ηγούνται μιας ομάδας περίπου 70 συνεργατών σε Γερμανία και Ιαπωνία.

Η Bosch θα υποστηρίξει τις κοινές δραστηριότητες με ολόκληρη την εμπειρία της σε εξαρτήματα ηλεκτροκίνησης. Με την αρμοδιότητά της στον τομέα της μπαταρίας και των συστημάτων διαχείρισής της, η Bosch ειδικεύεται στην παρακολούθηση και έλεγχο των κυψελών και των ολοκληρωμένων συστημάτων καθώς και στην ενσωμάτωση αυτών στα οχήματα. Επιπλέον, θα συνεισφέρει με την τεχνογνωσία της στις διαδικασίες παραγωγής και διαχείρισης ποιότητας σε μεγάλης κλίμακας μαζική παραγωγή σύνθετων εξαρτημάτων.

Η GS Yuasa θα συνεισφέρει με την πολύχρονη εμπειρία της στην κατασκευή κυψελών μπαταρίας ιόντων λιθίου, των οποίων η υψηλή πυκνότητα προσφέρει τη δυνατότητα μεγαλύτερης γκάμας, καθώς και με την τεχνογνωσία της σε συστήματα και υλικά ηλεκτροχημείας. Ως καταξιωμένος κατασκευαστής σε κυψέλες μπαταριών ιόντων λιθίου στην αυτοκινητοβιομηχανία και όχι μόνο, η GS Yuasa έχει μια ισχυρή ομάδα μηχανικών και σύγχρονες γραμμές παραγωγής με υψηλό επίπεδο αυτοματισμού.

Η Mitsubishi Corporation θα προσφέρει το δίκτυο πωλήσεών της καθώς και την εμπειρία της ως μια ολοκληρωμένη παγκόσμια επιχείρηση. Επιπλέον, θα χρησιμοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της υπάρχουσας δομής της, που αφορούν σε πρώτες ύλες, μη ολοκληρωμένα συστήματα και marketing, με σκοπό την ενδυνάμωση της εν λόγω κοινοπραξίας.

[Πηγή: Bosch]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube