Ισραηλινό σύστημα ενημέρωσης και επισκευής εξ αποστάσεως

Ισραηλινό σύστημα ενημέρωσης και επισκευής εξ αποστάσεως

Η Aurora Labs εξέλιξε λογισμικό, ικανό να διαχειρίζεται αυτόματα ενημερώσεις εξ αποστάσεως σε σύγχρονα αυτοκίνητα και, κυρίως, να κάνει διάγνωση και να «επισκευάζει» χωρίς την επέμβαση τεχνικού ή διέλευση από το συνεργείο.


Με την άφιξη των ηλεκτρικών και των συνδεδεμένων αυτοκινήτων έρχεται ένα νέο είδος εξυπηρέτησης after sales. Η παραδοσιακή επίσκεψη στο συνεργείο για το απαραίτητο σέρβις θα μπορούσε να αποτελεί ιστορική ανάμνηση για τους μελλοντικούς οδηγούς, χάρη στις over-the-air ενημερώσεις που βελτιώνουν τη συμπεριφορά και την αξιοπιστία των αυτοκινήτων. Ορισμένοι κατασκευαστές μάλιστα έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά και ανεξάρτητες ιδιωτικές εταιρείες θα μπορούσαν επίσης να το δουν ως μια νέα, ελπιδοφόρα αγορά.

Στο Ισραήλ, η Aurora Labs, η οποία έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από $11 εκατ. σε χρηματοδότηση, έχει εξελίξει ένα πρόγραμμα ικανό να διαχειρίζεται εξ αποστάσεως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οχήματα, ιδιαίτερα όσον αφορά ζωτικά στοιχεία όπως ο υπολογιστής τους.

Το πρόγραμμα βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και στο machine learning που στα ελληνικά αποδίδεται ως «μηχανική μάθηση». Αυτή χρησιμοποιείται για την ανίχνευση εσωτερικών σφαλμάτων, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν βλάβες, τα οποία θα διορθώνονται αυτόματα. Προς το παρόν, η Aurora Labs έχει ήδη μια τράπεζα δεδομένων από μια εκατοντάδα ECU (ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου) οχημάτων και η εταιρεία, η οποία συνεργάζεται με μερικούς μεγάλους κατασκευαστές, θα βελτιώσει σημαντικά τον κατάλογό της τους προσεχείς μήνες.

Αυτό, σε κάθε περίπτωση, απεικονίζει τη νέα τεχνολογική τάση στα αυτοκίνητα που θα γενικευθεί στο άμεσο μέλλον, όσον αφορά τις υπηρεσίας μετά την πώληση. Η άφιξη των ηλεκτρικών κινητήρων, που δεν θα χρειάζονται πλέον συντήρηση, θα εξαλείψει τις παραδοσιακές εργασίες συντήρησης (αλλαγή λαδιών φίλτρων κλ.π.). Και ό,τι θα απομείνει, κατά πλειονότητα θα είναι οι βλάβες και οι αστοχίες του λογισμικού.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube