Η Tesla λανσάρει τον ταχυφορτιστή Supercharger V3 [video]

Η Tesla λανσάρει τον ταχυφορτιστή Supercharger V3 [video]

Μέσα σε 5 λεπτά εξασφαλίζει στο Model 3 αυτονομία 120 χιλιομέτρων.

H Tesla παρουσίασε τον ταχυφορτιστή Supercharger V3 ο οποίος θα μπορεί να προσφέρει μέγιστη ισχύ 250 kW χάρη στον καινούργιο σχεδιασμό του καλωδίου του που ψύχεται με υγρό, είναι πιο παχύ, πιο ελαφρύ και βέβαια πιο αποδοτικό από εκείνο που εξόπλιζε τον Supercharger V2 και έτσι προφέρει πολύ ταχύτερους χρόνους φόρτισης.
Ο Supercharger V3 θα είναι αρχικά διαθέσιμος τις ΗΠΑ και μέχρι το τέλος του χρόνου η διαθεσιμότητά του θα επεκταθεί ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με την Tesla, o Supercharger V3 χρειάζεται μόλις 5 λεπτά για να εξασφαλίσει στο Model 3 120 km αυτονομίας, ενώ σε 60 λεπτά θα μπορεί να φορτίσει μπαταρίες που θα εξασφαλίζουν συνολική αυτονομία 1.600 km.

Αρχικά ο νέος αυτός ταχυφορτιστής θα είναι συμβατός με το Model 3, ενώ στη συνέχεια η εταιρεία θα αναβαθμίσει το λογισμικό των Model S και Model X για να είναι και αυτά συμβατά με τον Supercharger V3.
Η συμβατότητα έγκειται στο γεγονός ότι όταν το αυτοκίνητο θα εισέρχεται στους χώρους που θα είναι εγκατεστημένος ο Supercharger V3, το λογισμικό του θα αναγνωρίζει την κίνηση και θα θερμαίνει την μπαταρία ώστε αυτή να βρεθεί στην ιδανική θερμοκρασία για τη βέλτιστη φόρτιση.
H Tesla σκοπεύει να επεκτείνει ακόμη περισσότερο το δίκτυο των ταχυφορτιστών της, προσβλέποντας στη ραγδαία ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης. Προς το παρόν διαθέτει τον διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό των 12.888 ταχυφορτιστών που είναι εγκατεστημένοι σε 1.400 σταθμούς ανά τον κόσμο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube